Sivut

3.11.2013

Kännykälle suojaa'To do' -listan kärkipäässä on keikkunut jo parin vuoden ajan kännykän suojakotelo. Kännykkäkin ehti vaihtua mutta tarve pysyi, kunnes eräänä kun talo oli hetken hiljainen muistin asian. Vartissa valmista, kannatti suunnitella pitkään! Vai olisiko kyseessä ollut saamattomuus...?
Kotelo on hyvin yksinkertainen - pala nahkaa, muotoonleikkaus ja palojen ompelu yhteen. Kiinnikkeeksi kuminauharenksu ja vastapuolelle nappi.
Tykkään tästä valtavasti! Kaikessa yksinkertaisuudessaan niin kaunis - vanhaa nahkaa papan kätköistä ja kulunut metallinen nappi. Ja jospa tuo puhelinkin säästyisi ainakin suuremmilta kolhuilta ja naarmuilta, toisin kuten edeltäjänsä.


23 kommenttia:

 1. Hieno on. Todellakin yksinkertaisen kaunis. Miten kiinnitit kuminauhan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi että vastaaminen on kestänhyt! Kuminauha on pujotettu kaksinkertaisena takakappaleeseen tehdyn reiän läpi. Pussin sisälle jää kuminauhan solmu, joka lukitsee sen paikoilleen. Hyvin yksinkertainen tapa, mutta toimii! :)

   Poista
 2. Kaunis, yksinkertainen mutta varmasti toimiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilokseni oon huomannut että tämä toimii myös kovassa käytössä ja säilyy vielä hyvänäkin. :) Nahka ei petä näköjään koskaan, pitäis melkein tehdä enemmänkin nahkatöitä. :)

   Poista
 3. tyylikäs ja kaunis. Ja ihania nuo raitapaitakuvat :)
  Mukavaa marraskuuta sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina, kiva kun taas piipahdit! Mukavaa marraskuuta teillekin! :)

   Poista
 4. Todella kiva! Tällaisen minäkin voisin haluta :)

  VastaaPoista
 5. sama asia täällä suunnitteluasteella edelleen - nahkaa pitäisi etsiä, ei ole vanhoja kätköjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin kanssa tuosta nahkaompelusta enemmänkin, mutta en ole keksinyt mistä sitä nahkaa tosiaan saisi lisää. Kirppareilta vanhoista nahkatuotteista tietysti, mutta jostain jos vaikka sais tekstiiliteollisuuden jämiä tjsp. Vinkkaa jos keksit! :)

   Poista
 6. Tosi hieno! Pystyikö tavan koneesi nahkaan?

  Heppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kone ompeli nahkaa aika mukavasti. Mulla tosiaan on hyvin tavallinen peruskone ja tavallisella satasen neulalla ompelin. Langankireyden sai säätää alalangan osalta aivan tappiin, ja siltikään kone ei jaksanut vetää alalankaa kunnolla ompeleen "sisään", mutta sama ilmiö näyttää toistuvan kyllä ihan valmisnahkatuotteissakin joissa on käytetty paksumpaa/jäykempää nahkaa. Joku vanha poljettava Singer varmaan vetäisi nahkaa vieläkin paremmin. :)

   Poista
 7. kaikessa yksinkertaisuudessaan hieno ! ja varmasti toimiva !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on varmaan sitä arjen luksusta omin käsin tehtynä. :)

   Poista
 8. Tosi tyylikäs! Nahka suojaa varmaan hyvin puhelinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahka toimii vielä odotuksianikin paremmin puhelimen suojana! Kosteus ei mene helposti läpi ja nahka vaimentaa isotkin iskut ja kolhut. Puhelin pysyy myös lämpimänä kylmällä ilmalla kohtuullisen hyvin. :)

   Poista
 9. Todella hieno! Mua myös kiinnostaa miten kiinnitit kuminauhan. Ja kuinka paljon nahkainen kotelo vaimentaa soittoääntä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaapa ensimmäinen vastaus, sinne kirjoittelin tarkemmin kuminauhan kiinnityksestä. :) Pelkäsin että nahkainen kotelo vaimentaa soittoääntä reilustikin, mutta olin onneksi väärässä. Hyvin kuuluu, enemmän mun mielestä vaimentaa jos puhelin on esim. takin taskussa. Jos puhelin on pöydällä kotelon sisällä soidessaan, ei vaimentamista juurikaan edes huomaa. Toki soittoäänen kuuluvuus riippuu kyllä paljon siitä millaiseksi äänenvoimakkuus on säädetty. :)

   Poista
 10. Tää postaus houkuttelis muo tekemään tällaisen kun on niin kaunis. Mutta mietin että tuleeko nahkasta mujua puhelimeen?

  VastaaPoista