Sivut

3.6.2012

Wroom!Ystävien poika, ihka oikea ihana konemies, täytti kaksi vuotta. Ystävän kanssa oli jo joskus kauan aikaisemmin ollut puhetta liitutaulusta ja sen kätevyydestä lasten kanssa. Silloin aikanaan sain myös ajatuksen tehdä liitutaulun lahjaksi kyseiselle pienelle herrasmiehelle. Nyt, kuukausien päästä, oli aika kääriä hihat ja tarttua työkaluihin.
Kehyksinä toimivat kierrätyskeskuksesta löydetyt, ehjät mutta alkujaan karmivan väriset taulunkehykset, jotka maalasin valkoisiksi. Liidun pidikkeenä toimii jälleen nurinkurisesti ruuvattu kuppivedin. Vastaavia liitutauluja olen tehnyt aiemminkin, mutta tämän taulun jippo piileekin taustalevyssä johon liitutaulumaali on sudittu.
Kyseessä on siis metallilevy, joka on pohjustettu ensin tartuntapohjamaalilla ja sen jälkeen useammalla kerroksella liitutaulumaalia. Pikkuautomagneetit tein kirpputorilta ostetuista pikkuautoista, joihin liimasin pohjaan auton koosta ja painosta riippuen 1-2 kpl supermagneettia.

Pienten lasten kanssa olla tarkkana etteivät magneetit eksy suuhun, joten autoleikit taululla jäänevät lähitulevaisuuteen. Tällainen käsityö- ja kuvisinnostunut tuttavatäti-ihminen kuitenkin elättelee toiveita että konemies tykkäisi lahjastaan ja löytäisi sen myötä sisäisen picassonsa. Toisaalta - kukapa lapsi ei löytäisi, kerrankin kun saa luvan kanssa piirrellä seinille?!


PS. Olen pahoillani luokattoman huonoista valokuvista, sateinen ilma ja epäonnistuneesti säädetty valoisuusaste tekivät tepposet.. Idea tullee kuitenkin esille?

13 kommenttia:

 1. Siis aivan mielettömän IHANA!!!

  VastaaPoista
 2. Hieno idea, ja toteutus tietysti myös! :)

  VastaaPoista
 3. Loistoidea!
  Taatusti mieleinen lahja:) Ja seuraavana merkkipäivänä sitten lisää liituja,sillä ne tuppaavat olemaan katoavaista sorttia lapsiperheissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, iso kasa liituja -ja mielellään valkoisia! Ainakin oma kokemus on osoittanut että valkoinen liitupöly on huomattavasti näppärämpää poistaa pinnoilta kuin riemunkirjavat hiukkaset. =)

   Poista
 4. Tosi kiva! Tuollainen pitäisi saada oikein suuressa koossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Oispa hieno jos olis sellainen 1,5 m x 1,5 m tjsp.! Ainoa ongelma on levyn paino, sillä tuollainen n. 50 x 65 cm n. 2 mm paksu palakin painoi 2-3 kg. Sais propata kunnolla seinään ison levyn.. =)

   Poista
 5. Onpa hyvä idea tehdä taulusta magneettinen! Ja tuo vedin toimii tosiaan loistavasti liitulokerona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Toivon mukaan toimii myös käytössä liitu- ja magneettitaulun risteytys. :) Lähinnä maalin pysyvyys mietityttää kohtalaisen liukkaalla metallipinnalla, mutta tartuntapohjamaalin lupaukset olivat kovat, luotetaan niihin..

   Poista
 6. En tiedä mitä tuo magneettimaali maksaa, mutta tulisiko halvemmaksi kovalevy tai muu ohut johon maalaa ensin magneettimaalilla ja päälle liitutaulumaalilla? Ainakin Tikkurilan esitteessä tätä ideaa esiteltiin?

  Joka tapauksessa, tosi hauska idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa se olikin alkuperäinen ajatus. :) Magneettimaali on kuitenkin verrattain tyyristä (0,3 l hinta pyöri muistaakseni 30-40e hujakoilla!) ja pitävyydestä on ristiriitaisia kokemuksia. Mielenkiintoista olisi kyllä tietää miten kombo magneetti- + liitutaulumaali toimii käytännössä!

   Poista
 7. WRUUMM...hiiirrmu vauhdikkaasti keksitty idea.
  Lähtee täälläkin tämä idea eteenpäin.

  VastaaPoista