Sivut

5.6.2012

KesäkassitJoskus kangaskaupasta nappaa mukaansa helmiä. Kyseiset kesäkassit - olkahihnallinen pikkulaukku, rannelenkillinen pussukka sekä peruspussukka- on tehty eräästä tällaisesta helmestä jonka löysin jo reilu vuosi sitten. Materiaaliltaan kangas on vahapintaista, mutta kuitenkin pehmeämpää kuin perinteinen vahakangas. Kuosi on hauskasti epäsäännöllisen säännöllisen raidallinen, pirteä ja raikas! Vaihtuva raidoitus antoi mahdollisuuden värileikille pussukoiden etu- ja takakappaleilla.
Ensin ompelin pussukan kummitytölle nimpparilahjaksi. Pussukkaan sujahti lisäksi pienelle sopiva oma hiusharja ja kasa pinnejä. Pussukan vuorena on suloista perhospuuvillaa, nämä kankaat jos jotkut ovat täydellinen pari!


Tykästyin pussukkaan niin, että päätin ommella nopeasti toisen, rannelenkillisen pussukan.... ja tavaroita sinne sovittaessa huomasin, ettei koko omaisuus mahdu mitenkään pieneen rannelenkkimalliin. Ompelin siis sivutyön sivutyönä vielä yhden, vähän isomman, pussukan olkahihnalla.Onpahan nyt rouvalla taas pussukoita! Aika komea rivi, vai mitä?

12 kommenttia:

 1. Ihana kangas tosiaan! Ehkä näillä kesän pärjää..?

  Mulla on ollu suunnitteilla viimeiset kaks kuukautta tuommoinen olkahihnallinen versio, mutta vielä ei ole ollut muka aikaa ja viimeistä inspiraatiota siihen.. Eilen jo melkein leikkelin kangasta siihen mutta ei niin ei..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ja siinä miten käy.. ;)

   Inspiraatio on muuten jännä juttu, monesti sitä suunnittelee toteutusta pitkään ja hartaasti, jopa epätoivoisestikin kun ei yksinkertaisesti saa tartuttua toimeen. Ja sitten kun kiskaisee itseään niskasta kiinni, tulosta syntyy melkein itsestään. Lopputulosta ihastellessa sitä sitten ihmettelee mikä tässä projektissa lopulta oli niin vaikeaa.. =)

   Poista
 2. Ihanan pirteitä! Mun kesäkassin pitäis vaan olla ainakin 100 kertaa isompi että sinne sais ne kaikki pullot-vaipat-tutit-harsot-lusikat-soseet-pyyhkeet-paperit ynnä muut pakolliset tavarat! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, itseasiassa ymmärrän sua tosi hyvin, painin saman ongelman kanssa! Pussukkalaukku onkin ratkaisu siihen että omat tärkeät tavarat (avaimet, kännykkä ja lompakko) pysyvät erossa siitä muusta roinasta (vaipat, vaihtovaatteet, ruuat, ym.ym. romppeet) jotta löytyisivät tarvittaessa suht nopeasti. :)

   Poista
 3. Onpas ihanan pirtsakoita kesäkasseja!!
  Tuo on niin tuttua, kunhan vaan rupee tekemään, tekeminen vie mukanaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittaminen onkin vissiin se haastavin osuus aina. :)

   Poista
 4. niin söpöä ja käytännöllistä ja ihanaa ja kaikkee, taas! :)
  mukavaa kesäkuuta sinne!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Tuo kangas on kyllä ihana! Harmi kun en tullut ostaneeksi enempää.

   Poista
 6. Ja kummityttö tykkäsi, äiti myös ;).

  VastaaPoista