Sivut

9.6.2012

MagneettitauluVanhat, kierrätyskeskuksesta ostetut taulunkehykset saivat jälleen kyytiä kun päämääränä oli magneettinen muistitaulu.
Kehykset on pohjamaalattu tartuntapohjamaalilla, jonka jälkeen päälle on sivelty kaksi kerrosta vesiohenteista kalustemaalia. Muistitaulun pohjana on peltilevy joka on tapetoitu ystävältä saadulla ylijäämätapetilla. Hieman jännitin tapetin kiinnittymistä sileään metallipintaan pelkän liisterin avulla, mutta sehän nappasi kiinni paremmin kuin ikinä uskalsin toivoakaan! Tapetoidun levyn kiinnitin kehyksiin liimamassalla.Magneetteina toimii rykelmät yhteensopivia nappeja, joiden taakse liimasin supermagneetit. Yksinkertaista ja kaunista!

15 kommenttia:

 1. Loistava idea kertakaikkiaan ja todella kaunis. Että hyvät ideat voi olla yksinkertaisia. Nimittäin heti menin ajattelemaan että alla on magneettimaalia... miksi ihmeessä kun se peltikin voi olla. käsittämättömän viksua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. =) Maalaaminen taitaa olla tällä hetkellä 'se juttu', tai sitten Tikkurila osaa hoitaa mainonnan niin hyvin että magneettitaulustakin tulee ekana mieleen maali. ;)

   Poista
 2. tosi kaunis. mistä ne supermagneetit ostit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Supermagneetteja saa ainakin Sinelleistä. Ne isommat (eivätkä nekään suurensuuria halkaisijaltaan) maksavat tosin mansikoita, mutta noilla pienilläkin (oisko halkaisija jotain 4-5 mm luokkaa) pysyy nippu papereita kevyesti paikoillaan. Ja ainahan voi liimata pari magneettia vierekkäin. :)

   Poista
 3. Ihanat nuo nappimagneetit! Ja taulu tapetteineen kaunis.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva idea nuo nappimagneetit, tykkään! Taidan varastaa idean meidän jääkaapin oveen, jonne olen pohtinut kivoja magneetteja :D

  VastaaPoista
 5. Ihana!! Tuon supermagneetti-nappi yhdistelmä idean taidan minäkin kopioida ainakin tuonne to do-listalle. :)

  VastaaPoista
 6. Onko tota metallilevyä rautakaupassa? Vai mistä oot ostanut? Ja minkäkokoisia paloja sitä myydään?

  Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmikseni täytyy todeta etten tiedä mistä levyä saisi ostaa. Omat palaseni sain suhteilla teollisuuden jämistä, joten tässä asiassa musta ei ole hirveästi apua. Meidän talouden viisaampi arveli että rautakaupoista voisi ainakin kysyä, ja jos eivät myy, osaavat varmasti neuvoa eteenpäin. Taitaa olla vähittäismyyntiin hieman huono tuote, joten sikäli hankalaa saada käsiinsä..?

   Poista
 7. Uunia tänä aamuna jynssätessä sain idean, vanhoja uuninpeltiä aion huudella paikalliselta FB ryhmän naisilta. Ne tod.näk ajaa saman asian :) mulla on vanhat ikkunankehykset jo odottamassa tätä ideaa varten. Tai siis ne on vaan tullut meidän taloon ja nyt niille on käyttöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuninpelti onkin hyvä idea! Kerro sit kuinka onnistui! :)

   Poista
 8. Voi vitsit kun sulla on ihania ideoita. Nappimagneetteja. Sopis meille superhyvin kun muutekin on kaikenlaista käsityötä joka paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Nappimagneetit on tosi käteviä, suosittelen tekemään - ei peitä liikaa, mutta pysyy ihan mahtavasti paikoillaan ja ripustaa supermagneetin avulla paksunkin nipun paperia!

   Poista