Sivut

30.3.2012

NeulostakkiRakastan ohuita neuletakkeja. Kivoja kotona, siistejä myös ihmisten ilmoilla. Kun silmiini osui veikeä kaava (SK 1/12), päätin kokeilla neulostakin ompelemista itse. Varsinaisen neuloksen sijaan ostin edullisempaa, hieman tavallista trikoota vahvempaa trikooneulosta josta takin ompelin. En oikein tiedä mitä materiaali tarkalleen on, kuvio on yhtäläinen kankaan molemmilla puolilla, mutta ei tämä perinteistä interlockiakaan ole. Euronkankaan kankaita kumminkin, laadukkaan ja napakan oloista.Neulostakin malli on veikeä, sivuilla on ylimääräiset terävänurkkaiset kolmiot joiden ansiosta takki laskeutuu kauniisti ja vaikuttaa aavistuksen pussihelmaiselta. Käytännössä nämä "kolmiot" jäävät nurjalle, mutta tuovat malliin hieman väljyyttä. Lasten mekoissakin olen nähnyt käytettävän samaa ideaa. Neulostakin rintapieleen kiinnitin pienen rusetin ja päälle vielä napin. Tykkään tästä vaatteesta valtavasti, siitä tuli aivan itseni näköinen! Palaan kaavaan vielä aivan varmasti, suunnitteilla on vastaava parissakin eri värissä.. :)

12 kommenttia:

 1. Tosi kiva!

  Onko kenties tällainen helma, kun olen bongannut kirjanmerkkeihin joskus, mutta siinä vaan on jätetty ne sivujen suorat osuudet alhaalta auki.. http://pitsia-juhannusruusuja.blogspot.com/2012/02/helmakokeilu.html

  Joskus vielä minäkin kokeilen.. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, just tuollainen! Ja hei hyvä idea jättää viimeiset saumat auki, vois olla kokeilemisen arvoinen jippo aikuistenkin vaatteessa! Tosin ei ehkä sellaisenaan tähän malliin, sillä liehukkeista tulisi kenties vähän liian pitkät, mutta soveltaes ehdottomasti. :)

   Poista
 2. Hieno. :) Mää joskus kokeilin jotain mekkoa muistaakseni jossa oli tuollaiset kolmiojutskat, ja hahhhah että olikin koominen kokemus! :D Ei ihan tämmöiselle leveälantioiselle pätkälle sopiva malli todellakaan! :D Mutta hyvältä se sun päälläs näyttää kyllä! :) Napakymppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitti! Onneks on erimallisia ihmisiä, niin saadaan erimallisia vaatteitakin. ;)

   Poista
 3. Kivannäköinen ja näyttäs tosiaan olevan just passelin mallinen sulle :)

  Taisin tormätä tohon kankaaseen kans tänään eurokankaassa ja ihastelin että onpa hyväntuntusta. Jätin kuitenkin vielä ostamatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on vielä ihan mahtavan monta värivaihtoehtoakin, huokaus sentään! Ainakin turkoosista ja keltaisesta haluaisin vielä ommella jotain.. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Tykkään itsekin, nappiompelus kerrankin! :)

   Poista
 5. Onpa muuten kivanmallinen! Tosi ihana, pitänee kokeilla joskus!

  VastaaPoista
 6. Sormet syyhyäis ommella tällainen, mutta mietin mahtaako tää malli sopia lyhyelle (ja ei niin hirveen hoikalle)..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on hyvä malli monenmuotoisille ihmisille! Lyhyelle ottaisin kuitenkin ehkä neulostakin mitasta reilusti pois 10-15 cm, takki on kuitenkin melko pitkä. Kannattaa ehkä kokeilla?

   Poista