Sivut

15.3.2012

Liitutaulumaalivimma

Onko tuollaista sanaa edes olemassa? Oli miten oli, jonkinlainen vimma on kuitenkin päällä sillä sivellin hakeutuu liitutaulumaalipurkille yhtenään. Ja toisaalta mikäs siinä - kyseistä maalia jäi liitutaulujen jälkeenkin yli melkein täysi litran purkillinen.Ruskeat, jo käytössä läikikkääksi harmaantuneet saviruukut saivat uuden ryhdikkään ilmeen liitutaulumaalisiveltimen heilahtaessa. Kuurasin ruukut kunnolla puhtaiksi, sivelin kerroksen pohjamaalia ja lopuksi pintaan kahdesti liitutaulumaalia. Tykkään!Tässä vielä lähtötilanne kuurauksen jälkeen. Todenmukaisemman kuvan olisi tietysti saanut jos olisi muistanut kaivaa kameran esille jo ennen harjaan ja pesuaineveteen tarttumista, mutta siinä on minulla vielä opettelemista - miten rauhoittaa itsensä inspiksen iskiessä kuvaamaan, kun kädet syyhyävät tositoimiin ryhtymistä. Hätäinen mikä hätäinen.. :)

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! En ehkä keksinyt pyörää uudelleen, mutta itseäni nämä ilahduttavat suuresti. :)

   Poista
 2. Tälläisiä minäkin osaisin tehdä :D Täytyypä siis kaivaa maalin jämät kaapista :)

  VastaaPoista
 3. Hei, tää onmahtava idea! Mulla on sekaisin vaikka mitä kukkaruukkuja. Olisikohan tää jotain jota saisin toteutettua :) Mitä pohjamaalia käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otexia käytän kaikkiin pohjamaalauksiin, sen päälle voi sitten maalata sekä vesi- että liuotinohenteisella maalilla. Ainut huono puoli Otexissa on sen liuotinohenteisuus, että periaatteessa liitutaulumaalin kans voisi kai käyttää myös jotain vesiohenteista kalustepohjamaaliakin.. tosin, miten se sitten saviruukussa pysyy, sitä en tiedä. Otex on pop! :)

   Poista
 4. Mullakin on ollut tarkoitus tehdä tuollaisia kun jossain lehdessä tämäntyylisiä näin, mutta en ole saanut aikaseksi.. :D Mutta nämähän näyttävät suorastaan mahtaville! Nyt pitää ottaa itseään niskasta kiinni! :)

  VastaaPoista
 5. Aloittaminen se vissiin on vaikeinta, mulla ainakin.. =) Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
 6. Ei ehkä liity aiheeseen, mutta olisin kiinnostunut tietämään mihin/miten käytät tuota krassia?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en oo ekspertti näiden yrttien ja viljelysten hyötykäytössä, mutta tuota vihanneskrassia oon syönyt sellaisenaan esim. leivän päällä tai salaatissa.

   Poista