Sivut

19.3.2012

Maratonilla

Neljätoista tuntia aikaa, mitä saat aikaiseksi?

Meillä kyseinen 14 h rajattiin ompeluun, kun paikallinen Ompeluelämää -ryhmä intoutui järjestämään ompelumaratonin. Valmistautuminen oli huolellista - tavarat pakattu (ja järjestelty, ennenkuulumatonta!) hyvin, kaavoja piirretty ja kankaita leikattu ompeluvalmiiksi useampana iltana ennen tapahtumaa. Vaikka hyvin suunniteltu olikin puoliksi tehty, en silti ollut ihan niin tehokas kuin ehkä yksin kotona tuusatessani - valmiiksi saakka selvisivät neljä paitaa ja kahdet housut. Syytän puheripuliani.
Michas Stoffecken herkullisen väriset trikoot muuttuivat kapoisiksi 98 cm trikoopaidoiksi (More Gray OB 4/11) ja Fabriinan ihanan pehmoiset velourit n. 92+ cm housuiksi (muunneltu High Jump OB 4/11). Housuihin ompelin lisäilmettä tuomaan puolikuun malliset taskut, osviittaa antoivat Tosimummo sekä Lillaphant.Siinä hyvässä seurassa ommellessa ja niitä näitä höpötellessä tuli tehtyä monen monta pientä mokaa, mm. sijoitettua taskut housujen takakappaleille ja huomattua asia vasta kun yritin epätoivoisesti kasata housuja. Pidän  ohjenuoranani jonkun viisaan ihmisen tokaisua; 'Ompelemaan ei opi ompelemalla, vaan purkamalla', ja sisukkaasti purin ja ompelin uudestaan.. ja uudestaan... ja uudestaan.. Tätä menoa olen ennen pitkää tosi taitava! ;)Jatkoa seuraa..

10 kommenttia:

 1. Nää on kyl nätit setit! Ja hienot nuo taskut!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Toivottavasti pääsen joskus kokeilemaan näitä tyttöjenkin päälle, ovat vieläkin siinä määrin loukkaantuneita viikonlopun poissaoloista etteivät suostu laittamaan kyseisiä vaatteita ylleen millään. Palkitsevaa.. =)

  VastaaPoista
 3. Ihanat setit :) Ompelitko nuo taskut päältä peitetikillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fb-ryhmään taisin jo vastaillakin, mutta jos vielä lyhyesti tännekin. :) Ompelin siis taskut saumurilla + tavallisella ompelukoneella, eli velourissa oleva ohut tikkaus on ihan vain ompelukoneella tehty, ja alla (kyseisellä suoralla ompeleella kiinni tikatut) taskut huoliteltu reunoistaan saumurilla. Resorin kanttauksessa käytin ompelukonetta ja kaksoisneulaa. Kamalan epäselvä vastaus, ymmärsitköhän mitään? =)

   Poista
 4. Tosi ihania vaatteita ja nuo värit on niin raikkaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään noista väreistä kanssa hurjasti, ihanan keväisiäkin jotenkin. :)

   Poista
 5. Ihanat tuli! Mä aion kans kokeilla tota taskua, kunhan kerkeen! Voi tyttöjä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Kiva ja helppo tehdä ja lopputuloskin on aika pirtsakka. Hitsi kun et tullut piirtäneeksi tuota mun kaavaa, olis ollut valmiiksi pureskeltu koko ym. jutut. :)

   Poista
  2. Ootko mistä ottanut ton kaavan? Lillaphantin blogista oon sitä ite kattonut, jospa sillä onnistuisi?! Tarvitsen vaan itelleni oman ompelumaratonin, että saan rauhassa keskittyä tekemään omia juttujani! ;)

   Poista
  3. Ohjetta seurasin pääasiassa Lillaphantin mukaan, sillä kyllä onnistuu hyvin, mutta kaavaahan siellä ei varsinaisesti taskulle ole. Tosimummolla oli siihen kaavaan sitten vinkki, eli käytin pientä kahvilautasta jolla piirsin ulomman kehän, ja siihen sitten vaan mallailin sopivan oloisen sisäkehän (taskunsuun). Piirsin taskun ensin housukaavaan ja siitä jäljensin irralliseksi taskukaavaksi.

   Ja KYLLÄ, omaa ompelumaratonaikaa kaivataan täälläkin, tuntuupa jotenkin ankealta ommella tunti silloin toinen tällöin viikonlopun luksusajan sijaan! =)

   Poista