Sivut

6.3.2012

Pitsipussukoita ja -laukkuja

 Pitkähkön pitsipussukkatauon jälkeen ompelin pienen erän laukkuja- ja pussukoita. Osa on vielä viimeistelyä vailla, osa lähtee maailmalle, muutama jää omaan käyttöön.  
Pitkänmallisen reunapitsillä somistetun kukkaron ompelin aurinkolaseja silmälläpitäen. Kukkaron avautuva osa on n. 8 cm, korkeutta pussukalla on 20 cm. Aurinkolasit sujahtavat pussukkaan kätevästi, mutta myös penaalina pussukka toimisi hyvin. 


Mustan pitsilaukun lukkokehys on n. 18 cm pitkä, laukku on 21 cm korkea ja leveimmältä kohdaltaan 21 cm leveä. Olkahihnan mitta on tässäkin laukussa n. 120 cm, sellainen sopiva "lantiolle asettuva". 


Ensimmäinen pitsilaukkuni alkoi ratkeilla liitoksistaan liiallisen käytön seurauksena (myönnetään, osuutta asiaan oli myös liiallisen tavaramäärän tunkemisella pienehköön laukkuun..) ja tarve uudelle laukulle oli valtava. Tällä kertaa kokeilin lukkokehystä jossa on selkeästi isommat välit joihin pussukkakangas asettuu. Tai siis jos asettuu. Eihän se liimaaminen sitten mennyt ihan niin kuin Strömsössä, ja päätin, että oli muuten viimeinen kehys tätä laatua, sen verran tappeluksi ja sotkemiseksi meni pihtien ja liiman kanssa soheltaminen. Itselle tämä kuitenkin välttää, ja pääasia että laukku on käytössä toimiva! Kooltaan tämäkin laukku on mustan pitsilaukun kaltainen.

12 kommenttia:

 1. Ihana aurinkolasien pussi! Minun aurinkolaseilla ei ole suojaa enkä kyllä mitään noin kaunista osaisikaan väkertää. Laukutkin ovat kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pitkään mietin viitsinkö tehdä pehmeää pussia aurinkolaseille, mutta koska yhdet lasit majailevat pääasiassa autossa, pelko lasien rikkoontumisesta on siellä (ehkä, toivottavasti!) turha.

   Poista
 2. Voi miten kivoja!!
  Teetkö oikein myyntiinkin?

  Olen itse miettinyt, saako noista lukkokehyksistä helposti siistin näköisiä? Tekis itsekin mieli kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aina silloin tällöin oon toiveesta tehnyt, viime aikoina ajanpuutteen takia vähän vähemmän.

   Lukkokehyksen kiinnittäminen on suht helppoa, mutta siistin jäljen aikaansaaminen on ainakin multa vaatinut aikaa (vaatii sitä edelleenkin) ja harjoittelua. Niin, ja tietysti kunnon välineet (kunnollinen kontaktiliima tekstiileille, pala nahkaa estämään kehyksen naarmuuntumisen sekä pihdit joilla puristaa kehys kiinni). Oikaisin itse liima-asiassa tuon harmaan olkalaukun kohdalla kun luottoliima pääsi loppumaan ja ostin jotain halpaa tekstiili- ja maitoliimaa. Ihan kauhea sotku, joka paikka järkyttävältä löyhkäävässä valkoisessa töhnässä ja hermot meinas mennä kun yritin epätoivoisesti pelastaa tilanteen.. =) Loppu hyvin kaikki hyvin, onneksi, mutta heitin kyllä liimatuubin samantien roskiin ja kävin ostamassa kalliimman kunnollisen liiman tilalle! =)

   Kaikesta huolimatta kannattaa kokeilla joskus, se kuulostaa haasteellisemmalta kuin oikeasti onkaan! :)

   Poista
  2. Kiitos neuvoista. Jospa sitä rohkenisi kokeilemaan. Jotenkin vaan kuvittelen sen hankalaksi. Ja nimenomaan, että saisi siistin näköisen lopputuloksen...

   Aurinkoista keskiviikkoa! :)

   Poista
 3. Tosi kauniita pussukoita! Löysin juuri blogisi ja täältähän löytyy vaikka mitä ideoita. :)

  VastaaPoista
 4. Niin ihania pussukoita ja laukkuja!

  VastaaPoista
 5. Ihania pussukoita !
  Koko pussukkaa ei näillä nakkisormilla saisi aikaiseksi, mutta taidampa nappasta idean tuunailla tylsästä pussukasta kivempi pitsillä ; )

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania pussukoita. Varsinkin tuo alin laukkumallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) On muuten käytössä äärimmäisen kätevä tuo laukkumalli, enää en ole hukannut yhtäkään käsilaukkua.. =)

   Poista