Sivut

12.3.2014

30

'Jokunen päivä sitten minulta kysyttiin kuinka vanha olen. Piti ihan pysähtyä miettimään - toistaiseksi 20+ ja 30-, vaan vähiin näyttää käyvän!' 


Näillä sanoilla kutsuin meille jotakuinkin kuukausi sitten joukon ystäviä istumaan iltapäivää, iltaa ja vähän yötäkin. Parantamaan maailmaa, syömään vatsan täyteen herkkuja, saamaan hymyilylihakset kipeiksi. En ole kovin hyvä järjestelemään juhlia, mutta koska edellisestä tasaluvusta oli kulunut aikaa jo kymmenen vuotta ja koska keksin (omasta mielestäni) maailman parhaan synttäri-idean, syytä löytyi kerrakseen.
'Jos mietit mitä voisit tuoda, vastaus on yksinkertainen - tuo itsesi. Jos se ei mielestäsi riitä, tuo kangaspala. Sellainen, joista voidaan illan aikana ommella yhdessä torkkupeitto. Sellainen torkkupeitto, jonka alle voisin käpertyä vielä 30 vuoden päästäkin onnellisena niistä ystävistä, joiden kanssa olen peiton aikanaan ommellut. Sillä sellaisiahan ystävät ovat - ne lämmittävät, ne hymyilyttävät, niiden kainaloon voi käpertyä.'


Vaatimukset kangassuikaleille olivat yksinkertaiset: kankaan tuli olla lakanavahvuista puuvillaa ja siitä oli tarkoitus saada yksi tai useampi 140 cm pitkä raita. Kankaan tuli olla yhtä kuosia, ja mikä tärkeintä, kuosin piti täyttää määritelmä annukkamainen
Ja niin kuusitoista ahkeraa ja rohkeaa ompelijaa tarttui vuorollaan toimeen. Ompelukoneen ääressä jaettiin monenlaisia tarinoita mm. aiemmista ompelukokemuksista, naurettiin, koettiin epäuskon ja onnistumisen elämyksiä ja mikä parasta - ylitettiin itsensä monen monta kertaa! Kangassuikaleet ovat kaikenkirjavia, iloisia, värikkäitä, herkkiä ja ennen kaikkea annukkamaisia. Kooltaan peitto on valtava, pituutta sillä on 2,3 m ja leveyttäkin lähes 140 cm. 
Kiitos kuuluu siis teille kuudelletoista ihanalle ja muutamalle muulle ystävälle, jotka elivät tekemisen hengessä vahvasti mukana vaikka eivät itse paikalle päässeetkään. Kiitos! <3 Kolmekymppisenä on aika ihanaa olla. 

42 kommenttia:

 1. Tämä on huikean ihana ja idea aivan mahtava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Kyllä mua vähän etukäteen jännitti mitä synttärivieraat sanovat tästä älynväläyksestä, ja pitkään mietin voiko ideaa ylipäätään toteuttaa sellaisenaan. Että onko se ei-ompeleville ystäville ihan kauhistus. Ei onneksi ollut. :)

   Poista
 2. No ihan mahtava idea ja ihana peitto! Onnea :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana idea eihän tuon parempaa peittoa voi ollakaan kuin ystävien yhdessä tekemä <3 Blogissani olisi sinulle muuten tunnustus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tunnustuksesta! Olen tunnetusti tosi huono niiden kanssa, mutta aina ne lämmittävät kovasti mieltä. <3

   Poista
 4. Aivan IHANA idea! Kyllä tuollaiseen peittoon kelpaisi käpertyä kun mukana olisi pieni palanen ystävistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitto on tärkeä ja rakas, sellainen ilopilleri!

   Poista
 5. Samaa mieltä: aivan ihana idea! Upean peiton saitte aikaan. Onnea!

  VastaaPoista
 6. En kestä!
  Peitto ja sen synty on täydellistä!
  Onnea vielä Annukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nipsu! Mietin pitkään koko kolmekymppisten järjestämistä, oon vähän huono juhlahommien järkkäilyssä, mutta sitten päätin että jos juhlitaan niin juhlitaan sitten annukkamaisesti. Onneksi ystävät olivat mukana tässä ideassa täysillä. :)

   Poista
 7. Ihan loistava idea ommella yhdessä ja niin kaunis lopputulos. :) Onnea!

  VastaaPoista
 8. Oi, tämä on ihana idea. Suorastaan täydellinen lahja ompelijalle. Tosi kaunis siitätuli! Tuliko yllätyksiä tulkinnoissa annukkamaisuudesta? Ai tällaisenako minut nähdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkinnat annukkamaisuudesta olivat tosi erilaisia, mutta kuitenkin kaikki mua kuvaavia. Hauskaa oli huomata myös se, että jokaisessa annukkamaisessa kangaspalassa oli myös tuojansa näköä - tai niin mä ainakin halusin asian nähdä! ;)

   Poista
 9. <3 Onnea ikääntymisestä, mutta erityisesti noin ihanista ystävistä, jotka auttoivat saamaan aikaan tämän ihanuuden. :)

  VastaaPoista
 10. Aivan mahtava idea ja sen seurauksena upea peitto! :D

  VastaaPoista
 11. Onneksi olkoon pyöreistä vuosista! Upea idea tuo peitto. Vastaavalla idealla toteutimme aikoinaan mummolleni neulotun peiton. Jokainen suvun jäsenistä neuloi lapun peittoon. Osa lapuista olikin erittäin mielenkiintoisen mallisia. Niin ihanaa saada kääriytyä tuollaiseen peittoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Neulotut peittoprojektit on hienoja nekin, siinä saa vaan peiton kasaaja olla luova ja tarkkaavainen juurikin noiden lappujen muodon vuoksi! =)

   Poista
 12. Voih, aivan ihan peitto! Ja jostain kumman syystä meinaa melkein tulla liikutus, kun ajattelenkin, että kuinka hienoja muistoja ja tarinoita tuo peitto matkassa kantaakaan. Voi että miten hieno idea ja toteutus lahjaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, se sai mut hymyilemään pitkään. :)

   Poista
 13. Aivan mielettömän hieno idea ja ihanaa, kun saitte yhdessä aikaan upean peiton! Vau! Ja onnea :)

  VastaaPoista
 14. Onpa ihana idea! Paljon onnea! :)

  VastaaPoista
 15. Vau! Upea peitto ja todella mahtava idea :)

  VastaaPoista
 16. Ihana peitto ja mitkä mielettömät muistot siihen kerättynä! Ihana idea :)

  VastaaPoista
 17. Mikä idea jälleen kerran! Jäi varmasti nuo juhlat mieleen niin sinulle kuin ystävillekin, ehdottomasti tämäkin idea korvan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuolla totesinkin mua alkuun jännitti ja epäilytti koko idea, mutta sitten rohkaistuin. Ja kannattihan se. :)

   Poista
 18. Mikä ihana idea, mieletöntä. Voihan rakkaus mikä peitto. Sun ilmeestä näkee ettei ikä paina ja nautit peitosta. Isosti onnea!

  VastaaPoista
 19. Huikean ihana idea ja ikimuistoinen tapa viettää synttäreitä! Paljon onnea!

  VastaaPoista
 20. Tunnenkohan yhden sun ystävän :-D Kuulin nimittäin tällaisesta ideasta joku aika sitten luokkakaverilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on kyllä pieneksi moneen kertaan havaittu, että onhan se aivan mahdollista. Ihan näin pienillä vihjeillä on tosin mahdotonta päätellä kenestä vois olla kyse. :)

   Poista
 21. Löysin blogiisi sattumalta ja jään varmasti seurailemaan, kivalta näyttää. :)
  Tuon peiton tarnia sai mut hymyilemään ja sanoin mielessä monta kertaa, ihana, niin ihana ajatus ja idea!! ♡

  VastaaPoista