Sivut

23.3.2014

DIY korkkipannunalunenMitään, mistä vielä joskus voisi askarrella jotain uutta, ei kannata heittää pois. Joskus tosin vaaditaan erittäin pitkää pinnaa ja vahvaa uskoa siihen, että idea romun suhteen jalostuu riittävästi. Kuten nyt esimerkiksi vaikka näiden korkkien kanssa, joita olen keräillyt vuositolkulla ilman mitään ajatusta siitä, mitä niistä voisi tehdä.

Kunnes sain ajatuksen - inspiraation lähdettä tuskin tarvitsee sen kummemmin esitellä. Tässäkään tapauksessa hinta ei ollut se ratkaiseva tekijä (Ferm Livingin Cork -pannunalunen Finnish Design shopista 17,10e), vaan kupliva innostus siitä, että tuon(kin) voi tehdä itse!

DIY korkkipannunalunen

Tarvitset:
          - parikymmentä pyöreäpäistä korkkia
          - veitsen
          - akkuporakoneen
          - pyöreää kuminauhaa n. 30-40 cm
          - silmäneulan


 • Leikkaa veitsellä korkkien pyöreät päät irti korkin rungosta
 • Poraa jokaiseen "helmeen" reikä keskelle
 • Pujota helmet kuminauhaan ja kiristä kuminauha niin tiukalle kuin suinkin saat. Solmi tiukasti.
 • Leikkaa kuminauhan päät lyhyiksi läheltä solmua ja vedä solmu viereisen helmen sisälle piiloon. Nopeaa ja helppoa!


Korkkipannunaluseni on paljon esikuvaansa rosoisempi ja särmikkäämpi, mutta samalla siinä on sellaista hauskaa tee-se-itse -meininkiä. Tuli kiva fiilis - korkki on materiaalina kaunis mutta vaikea, sillä tuntuu että ideat joita korkin ja korkkien ympärillä pyörii ovat kaikki melko perinteisiä eivätkä ole inspiroineet riittävästi; kelluvia avaimenperiä, muistitauluja, ovikransseja. Pannunalunen ei ole mitenkään erityisen omaperäinen sekään, mutta tuo ajatus designtuotteen kopiona on kutkuttava. Eikä maksanut mitään!

11 kommenttia:

 1. Hieno idea! Me ollaan töissä tehty puuhelmistä ja kierrätyspuuhelmistä pannualusia (osatyökykyiset siis ovat tehneet). Korkki onkin hyvä materiaali tähän, kun se ei ole niin liukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin mietin niitä puuhelmiä, mutta en löytänyt tarpeeksi isoja (ja edullisia tai käytettyjä). En tullut ajatelleeksikaan tuota liukkausasiaa, mutta totta puhut! :)

   Poista
 2. Korkkihamsteri kiinnostui. :) Hyvä idea tuo kuminauha - olen tähän mennessä käyttänyt lähinnä kuparilankaa, mutta siitähän saa sormensa kipeiksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuminauha ei pidä muotoa ihan niin hyvin kuin kuparilanka tmv. pitäisi, mutta minusta ihan kelpo jälkeä saa kun kiristää vaan mahdollisimman tiukalle. Kannattaa ainakin kokeilla!

   Poista
 3. Ihan mahtava idea! Mulle tuli heti mieleen, että ne ylijääneet korkin osathan voi myös kierrättää pannunalusiksi, vaikkeivät tasaisia olekaan. Eiköhän se kattila asettuisi silti ihan mukavasti siihen päälle? :) Kiva blogi, jäänpä seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mulla on kans yksi jatkojalostusidea mielessä, palaan siihen kunhan ehdin paneutua aiheeseen. Ja tervetuloa seurailemaan. :)

   Poista
 4. Loistoidea! Meillä skumppapullonkorkit päätyivät naulakoksi :)

  VastaaPoista