Sivut

13.12.2012

SilkkimassakoristeetNeitoset saivat eräänä aamuna Tontun Tupa -joulukalenteristaan paketillisen silkkimassaa. Vähän kuin askartelumassaa, mutta huomattavasti kevyempää ja normaalissa huoneilmassa kuivuvaa.  Ja tahmean tarttuvaista!


Sitä kaulittiin, kuvioitiin ja painettiin..


.. ja saatiin aikaiseksi lähes paperisen keveitä sydämiä, palloja, tähtiä ja enkeleitä. Massan kuivuttua lisäsin ripustusnarut ja helmet. Näitä lähti joulukortin sijaan jouluisina tervehdyksinä, omaan kuuseenkin jätin muutaman ripustettavaksi.
Kaikesta tahmeudestaan huolimatta tykkäsin massan muovailtavuudesta – hyvin pehmeää pienenkin muovailijan käteen ja valmiit kuivat koristeet ovat tosi keveitä. Massaa voi kuivuttuaan myös maalata. Tämän materiaalin pariin istahdan varmasti toisenkin kerran!

15 kommenttia:

 1. Tosi nättejä tuli! Millä painelitte noita kuvioita? :) Ihan uusi tuttavuus tuo taikina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytettiin pitsiliinaa ja -nauhoja, ja kaulinta. Ja piparimuotteja. Lasinpohjillakin vois tulla kivoja jos olis sellaisia rösökuvioisia pohjia. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Herkästä tuli mieleen, että todella ovat herkkiä nämä silkkimassa-askartelut. Lähetin postissa kortin sijaan joitakin koristeita ja tiettävästi ainakin yksi oli kärsinyt matkallaan. Varovaisuutta siis. :)

   Poista
 3. Olettepas askarrelleet tosi kauniita koristeita! :)

  VastaaPoista
 4. no en oo kuullutkaan moisesta massasta. tulipas niistä kauniita, ihanan keveän näköisiä!
  mukavaa viikonloppua sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ollut, ja googlekaan ei asiasta tiennyt kun yritin kaivella infoa. Tulipahan kuitenki testattua! :)

   Poista
 5. Hei,
  sinulle on tunnustus blogissani: http://whenmydreams.blogspot.fi/2012/12/tyo-haittaa-harrastuksia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Katsotaan jos ehtisin paneutua siihen jossain vaiheessa. Nämä lämmittävät aina kovin mieltä! :)

   Poista
 6. Todella kauniita, lisään nämä omalle to do-listalle varmasti jotta kuusi saa koristeita ensi vuodeksi lisää! Samaa kyselisin kuin yllä, millä olet kuvioinut koristeita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä mukavan vaivattomia koristeita, kiva kun innostuit! Me käytettiin kuviointiin pitsiliinoja ja -nauhoja, kuviot kaulittiin ja painettiin piparimuoteilla. Kivoja struktuureja saa varmaan vaikka kuinka kun vaan kokeilee rohkeasti eri materiaaleja. :)

   Poista
  2. Olen lisännyt listalleni jo sun aikaisemmat tuohikoristeetkin mutta niitäkään en ehtinyt tänä jouluna tehdä, ehkäpä keväällä, kun taas löydän sen pussillisen tuohta joka on meidän tontin nurkalla tallessa :)

   Poista
  3. Hei jee! Ne tuohikoristeet on ihania tehdä, ja kauniita vuodesta toiseen. Suosikkikoristeita, en tiedä tykkäävätkö meillä muut mutta minä tykkään. :)

   Poista