Sivut

5.12.2012

Tilkkupäiväpeitot

Joskus asiat vievät aikaa. Toisinaan jopa niin paljon, että voidaan puhua ikuisuusprojekteista. Suunnittelu, leikkaaminen, sommittelu, ompelu, tikkaaminen, viimeistely... Puhumattakaan (edelleen) puuttuvasta nettiyhteydestä. Tässä nämä nyt kuitenkin olisivat, ihanuudet!Neitoset siirtyivät jokunen viikko sitten "isojen tyttöjen sänkyihin" nukkumaan. Uudet sängyt vaativat ilman muuta isommat päiväpeitot ylleen. Samanaikaisesti kangasvarastot kaipasivat kipeästi inventointia, joten tilkkupeitot syntyivät kierrätysajatuksella - uusia, vain peittoja varten hankittuja kankaita on vain muutamia, muut ovat kangaslaatikoiden aarteita.Tilkkupeitto on rakennettu pitkistä suikaleista, joka helpotti sekä leikkaamista että kankaiden kohdistamista. Vuoreksi kumpaankin peittoon ompelin vanhan, iloisenvärisen lakanan ja sinisen peiton vanukin on vanha, pieneksi pesty ohut patjansuojus.Yhtenäistä ilmettä peittoihin tuovat savunharmaaseen taittavat violetit raidat ja kanttaukset, ja aika kivasti peitot yhteen sopivatkin - reippaat ja herkät samaan aikaan.

Muistuipa jälleen mieleen sekin miksi tilkkuilu ei kaikessa pikkutarkkuudessaan ole ihan suurinta suosikkipuuhaani, onneksi lopputulos kuitenkin palkitsee vaivan ja saa tehdyn työmäärän tuntumaan erityisen tärkeältä.

22 kommenttia:

 1. Kauniit ovat ja mielestäni juuri niitä käsitöitä joiden arvoa ei oikein millään voi mitata - ihan sellaista perintökamaa!

  VastaaPoista
 2. Oi vitsit kun on kauniit peitot!!
  Kyllä nyt "isommat tytöt) saavat olla onnellisia peitoistaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytyväisiä taitavat olla, vaikka vähän meinasi tulla sanaharkkaa tuosta pinkistä peitosta että kumpi sen saa.. ;)

   Poista
 3. On todella hienot! Varmasti näkemäsi vaivan arvoiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielellään näitä kyllä käy silmäilemässä. Ei missään nimessä virheettömät, mutta omalla mittapuulla täydelliset. :)

   Poista
 4. Voi mahtavuus! Tuli niistä hienot :) Nostan kyllä hattua tämmöselle pitkäjänteisyydelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...Ja vielä kun sitä pitkäjänteisyyttä riittäis ihan arkisissakin asioissa... ;)

   Poista
 5. Tosi kauniit. Tosi, tosi, tosi kauniit. Raitatilkkuilu on ihanan seesteisen näköistä, eikä niin levotonta kuin palapelitilkkuilu helposti. Eikä joudu tosiaan täsmäämään joka nurkkaa kohdalleen. Tuota minäkin jopa voisin kokeilla. Trikootilkkuja suunnittelin samasta syystä, mutta tämä vois olla vielä parempi ajatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon pari peittoa tehnyt nelöistä ja siinä touhussa menee kyllä järki - ainakin tällaiseltä hieman suurpiirteisemmältä. Ja yllättävän paljon sitä sai näihinkin heittoja, mutta raita antaa niin paljon enemmän anteeksi mittavirheitä. :) Kannattaa kokeilla! :)

   Poista
 6. Vau, on kyllä hienot tilkkupeitot!

  VastaaPoista
 7. Kauniit värit olet valinnut peittoihin. Erilaiset mutta kuitenkin upeasti yhteensopivat päiväpeitot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun pahe on pikkutarkkuus mitä väreihin ja värisävyihin tulee.. ;)

   Poista
 8. Tosi kauniit!
  En olisi edes älynnyt, että noinkin voisi tehdä!
  Miten muuten ihan tavan ompelukoneella saa vanun tikattua sinne sisään? Siis että mahtuuko se miten ompelujalan alle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikkaus onnistui itseasiassa hyvin! Sinisessä peitossa on se patjansuojus välissä ja siksi sitä tikatessa sai käsin työntää peittoa koneelle. Punaisen peiton vanu on keskipaksua ja hyvin kone tikkasi. Ainut ongelma meinaa olla rypyt, joita allaolevaan kankaaseen helposti tulee. Niiltä välttyy kun harsii kaikki kerrokset toisiinsa sieltä täältä ennen tikkausta. Kova homma, mutta kannattaa! :)

   Poista
 9. Upeita peittoja kertakaikkiaan!

  VastaaPoista