Sivut

11.11.2012

Simon ja Annin nukkumapesä


Yksi neitokaisten suosikkileikeistä on nukkeleikki ja etenkin nukkejen, Simon ja Annin, peittely unille. Peitoiksi päätyivät niin omat vaatteet, wc:stä napatut pyyhkeet kuin siivousrätitkin. Tarvittiin siis peittoja, tyynyjä ja patjoja.Patjoiksi pilkoin vanhan tarpeettoman petauspatjan. Pienet patjapalat päällystin kierrätetyillä puuvillakankailla. Tyynyt ompelin samaan tapaan, niihin täytettä tuli vain useampi kerros.Vauvojen peitot ompelin toisen tilkkupeittoprojektin ylijäämäpaloista (tästä on tulossa oma postauksensa pian!). Tilkkupeittojen kangassuikaleet tytöt saivat itse valita, yhteistuumin järjesteltiin tilkut kivoihin värisuoriin ja ommeltiin yhdessä yhteen. Taustakankaat ovat kierrätettyjä pöytäliinoja, väliin tikkasin fleeceä. Taisi neitosilla nälkä kasvaa syödessä, sillä nyt omat peittonsa tarvitsisivat kuulemma nallet, puput, nukkekodin nuket ja muut lelukaverit...

6 kommenttia:

 1. Ihanan pirteitä petivaatteita. Mun pitäis joulupukin avuksi värkätä tälläsiä barbeille. Mulla vaan ei oo noin kivoja tilkkuja.

  VastaaPoista
 2. Hienoja! Pitäisi itse tehdä kanssa joku peitto tyttöselle leikkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä on sellaisia mukavia, nopeita ommeltavia. Ja pienet tykkää!

   Poista
 3. Todella ihana ja pirteä! Onko tuo sänky muuten mistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sängyn rungon ovat tytöt saaneet mummoltaan, siihen sitten sahailin sopivan pohjan ja maalasin hilseilleen maalipinnan uudeksi. Vanha sänky siis.

   Poista