Sivut

1.1.2012

Värjäyskokeiluja


Sain tässä taannoin ison laatikollisen erikokoisia pitsiliinoja (kiitos!) ja olipa seassa yksi virkattu päiväpeittokin. Peitto oli hieman kellastunut ja siitä löytyi muutama pinttynyt tahrakin, jotka eivät hävinneet kunnon kuudenkympin pesussakaan. Peitto itsessään kesti pyörityksen kuitenkin hyvin, joten ajattelin uhkarohkeasti kokeilla peiton värjäämistä harmaaksi. Väripaketissa varoiteltiin laikukkaasta lopputuloksesta mikäli värjättävä kangas on likainen, mutta lopputulos yllätti täysin!

Uusi harmaa peitto on tasaisesti värjäytynyt, ihanan syvän sävyinen harmaa. Mallailin tätä jo keinutuolin selkänojalle, mutta pyökin värinen keinutuoli riitelee harmaata vastaan. Joutaa keinutuoli saamaan pintaansa pian sen valkoisen maalin, jota se on kerjännyt meille tulemisestaan saakka! Nyt uskallan lähteä värjäilemään myös muita pitsiliinoja, joita olen lahjoituksena saanut muualtakin (kiitos niistäkin!).

2 kommenttia:

  1. Toi on mahtava! Pitääkin katsella kirppiksillä uusin silmin pitsipeittoja, valkoinen pitsi kun tuntuu liian romanttiselta meille :)

    VastaaPoista