Sivut

6.10.2016

Babushka roses

Babushka roses. Tuo hämmentävän suosittu, ysäriviboja herättelevä kangaskuosi. Kaunista suomalaista suunnittelua, mutta yksiväriseen tai hillittyyn kuvioon tottuneelle visuaalisesti tarkalle ihmiselle hieman isompi pala pureskeltavaksi.

Jokainen joka on ysärinsä elänyt muistaa ne välihousuina toimineet puuvillaiset kukkakalsarit (joita nykyään leggingseiksi kutsutaan) ja väljät suoralinjaiset printtipaidat. Siihen aikaan pakko saada, nykyään mieleen juolahtaa olisiko muuta tarjolla? Aika toistaa itseään ja niin kävi tässäkin tapauksessa - legginssit ovat tulleet jäädäkseen ja kukkakuosit elävät uutta kukoistuskauttaan. Ei olisi itselle tullut mieleenkään, joten onnea on omat kuusivuotiaat jotka pitävät kartalla siitä mikä nykyään on in ja mitä ei kannata edes harkita. Ja onhan tuo kuosi nyt aivan ihana!

Blogiani pitempään seuranneet tietävät että ompelutaipaleeni käynnistyi kunnolla lastenvaateompelun myötä. Nykyään blogi on kuitenkin kovin hiljainen mitä lastenvaatteisiin tulee. Mitä tapahtui? Sanotaanko vaikka niin, että jossain vaiheessa tarjonta ei enää kohdannut kysyntää, ja tuotanto pistettiin ennalta määrittelemättömäksi ajaksi jäihin. Kunnes kerran, kuukausien jälkeen, kuului kysymys: "Äiti, voisitko sä ommella mulle paidan?"

Ja tässä sitä ollaan - kukkakuosin äärellä, väljässä collegepaidassa. Lippa vinossa, tennarit jalassa. Salaa pidän peukkuja että paidat tulisivat oikeasti käyttöön saakka, alku ainakin on lupaava.


Kankaat: Ommellinen
Kaava: Ottobre 4/14 'Mushroom'

7 kommenttia:

 1. Monessakin ysäriin liittyvässä asiassa on kyllä melkoisesti pureskeltavaa ;) Nämä sinun tekemät paidat ovat kuitenkin upeat. Pidän peukkuja että neidit innostuisivat jälleen äidin ompelemista vaatteista, niiden takia kun olen blogiasi alunperin lähtenytkin seuraamaan (vaikka tykkään toki muistakin projekteistasi!) :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kiva, että tuli tuollainen paitatilaus! :)

  VastaaPoista
 3. Kivat paidat. Eikähän tyttäret tykästy noihin. Liisa

  VastaaPoista
 4. ihanat on äiti tehny!...isojen tyttöjen paidat...ja miten kuulit setit!!!

  VastaaPoista
 5. Voi jestas kun on kivat! Ja kyllä muistan juurikin ne legginsit ysäriajalta. Aika paljon muistuttaa juurikin niitä omiani ;)

  VastaaPoista
 6. :D aikalainen muotimuisto, jonka olin ihan autuaasti unohtanut, mutta palautui kyllä nyt ihan täysin mieleen. Paidat on ihanat, ja tähän kuosiin alkaa silmä jo tottua. Kauniit värit siinä kyllä on.

  VastaaPoista
 7. Luinko oikein? Dope niin kuin huume?

  VastaaPoista