Sivut

25.8.2011

Kangasmuovikasseja


Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi kangaskassit muovikassin kaavalla! Ensimmäisen kerran näitä on suunniteltu vuosia sitten, jolloin ompelin kasan ns. tavallisia kangaskasseja. Ne eivät kuitenkaan palvelleet toivotulla tavalla kauppakasseina ja ajatus kangaskassista muovikassin kaavalla heräsi. (Kuvassa kassi on näköjään taiteltu vinoon, suora se ainakin vielä ommellessa oli.)Ja niin.. olisipa vaan silloin tullut tehtyä, niin helppo, nopea ja yksinkertainen tämä projekti oli! Ainoa asia joka projektia hieman hidasti oli se, että koekäytin samalla ostokandidaattisaumuria, enkä ollut aivan sinut laitteen kanssa. Reilussa tunnissa kasseja syntyi silti kolme.Kankaat ovat Ikeasta, hinta-laatusuhteeltaan täydellisiä tähän ompelutyöhön! Paksuja ja tukevia mutta kuitenkin edullisia. Vielä kun muistaisi ottaa kassit mukaan kauppaan..

12 kommenttia:

 1. Se on ihan kiva kone kun se sille päälle sattuu... mulla ilmeisesti on jäänyt päälimmäiseksi mieleen ne negatiiviset muistot, mut kaippa tuo sit ihan toimiva peli kuitenkin on kun ei sen kauempaa sulla noiden tekoon mennyt kuitenkaan. :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja kasseja! Mites olet muuten ratkaissut tuon kassin suun huolittelun? Itsellä jäi aika "rumaksi" kun siksakkasin vaan ja käänsin yksinkertaisesti..

  VastaaPoista
 3. Kyllä se Maija ihan toimivalta tuntuu, mutta välillä kolahtelee omituisesti. Ootko huomannut? En ole muuta ehtinyt vielä ommella, kankaat odottavat kyllä jo leikattuina.

  Tanja, huolittelin kassin suut saumurilla ja tein yksinkertaisen taitoksen. Sama juttu mulla, ihan niin siistiä ei jäljestä tullut kuin olisin toivonut (en oikein osannut säätää saumurin langankireyksiäkään, joten huolittelu jäi hieman hassuksi). Käänne olisi varmaan pitänyt tehdä päärmeenä, mutta en viitsinyt kääntää enää uudelleen sillä purkaantumaanhan nämä eivät pääse. Seuraavan kassin kohdalla kokeilen varmaankin päärmettä?

  VastaaPoista
 4. No, ne on kauppakasseja, et jos joku reuna vähän repsottaa, eikä näytä sisäpuolelta niin siistiltä, niin......mitä väliä. Eli et todellakaan ala purkamaan mitään.

  En muista mitään kolinoita... pitäis varmaan tulla käymään kylässä joku päivä ja kahtomassa sitä konetta oikein ajatuksen kanssa. :)

  VastaaPoista
 5. Joo, olis kyllä kiva juttu, keittelisin iltateet siinä sivussa! En ole kauheasti uskaltanut ommella juuri sen kolahduksen takia, ettei pahene ongelma/hajoa koko kone.. vaikka jos se vaan kuuluu asiaan? Ekasta saumasta saakka se on kolahdellut säännöllisen epäsäännöllisesti (sen parikymmentä saumaa jotka sain aikaiseksi.) :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Jeppula! Alkuun ajattelin että jäävätkö kankaat liian pliisuiksi, mutta tykkäänkin näistä koko ajan enemmän! Joskus se eka oivallus onkin paras. :)

  VastaaPoista
 7. Hienoja! Kauppakasseja pitäisi itsekin joskus ommella! Ja Ikeasta pitäisi näköjään joskus ostaa kankaita, ikinä en ole saanut aikaiseksi, vaikka olen joskus katellutkin ja ainakin yhden aivan ihanan nähnyt siellä.. :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kankaita ja ihania kasseja. Meidän 7 luokkalainen tekee samanmoista koulussa, jään siis sitä innolla odottamaan.

  VastaaPoista
 9. Satu, ne on oikeesti hyviä! Pystyy pakkaamaan täyteen, eivät repeile, ovat tukevia kantaa ja kauniimpia kuin paikallisen marketin pussit. Ainut ongelma on etten millään meinaa muistaa napata niitä mukaan.. =)

  VastaaPoista
 10. Mä oon kans suunnitellu samanlaista projektia, mutta kun ei kärsivällisyys riitä tommosten juttujen opetteluun niin käytän niitä hankalia peruskangaskasseja sitten vaan enemmän kerralla =)

  -R

  ps. Noille löytyy oikein kiva koti täältä Helsingistä jos meinaa unohtua kaappiin ;)

  Riikka

  VastaaPoista
 11. Heh, pistetään korvan taakse! :) Tänään(kin) jäi taas kangaskassit työttömäksi kun en muistanut tuputtaa niitä mukaan kauppareissulle.. mutta yritystä on!

  VastaaPoista