Sivut

7.9.2014

Collegepaidan jippoSyksy tuo mukanaan tarpeen kääriytyä mukaviin, pehmoisiin vaatteisiin. Löytöretkellä Kestovaippakauppaan ihastuin kankaaseen (jälleen kerran!) ohi ostoslistan. Mutta eihän tätä nyt voinut vastustaakaan! Sitä paitsi oon äärimmäisen huono vastustamaan ylipäänsä yhtään mitään mitä kankaisiin tulee, ei ehkä yllätä ketään? Joustocollegea harjatulla sisäpinnalla, niin pehmoista, niin joustavaa. Ja kuitenkin peruscollegea huomattavasti ohuempaa. Ajatuksissa jokin yksinkertainen, rento, mutta kuitenkin jossain määrin linjakas, ehkä maustettu jollain pienellä kivalla yksityiskohdalla.

Syntyi pitkä raglanhihainen collegepaita reiluilla hihansuu- ja helmaresoreilla. Resorin korvikkeena on joustocollegesta leikatut kaksinkerroin taitetut kaitaleet, sillä tismalleen samansävyistä resoria ei ollut saatavilla. 

Ja se jippo? Helmaresoriin upotetut taskut, joita ei päällisin puolin juuri havaitse. Tekisi mieleni kehua kuinka helppo ja nopea tämä ihanuus taskuineen oli ommella, mutta rehellisyyden nimissä taidan jättää sen tekemättä. Heinäkuun lopussa aloitettu ja syyskuussa lopetettu, se kertonee kaiken oleellisen. ;)

49 kommenttia:

 1. Tykkään tosi paljon! Tällaset vaatteet on niitä vaatekaapin perus luottovaatteita joita haluaa käyttää aina. Less is more tässäkin!!! Ps: miten ne taskut on toteutettu? Halua varastaa idean :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jannica! Luotovaate todellakin, tosin näillä lämpöasteilla paita jäi vielä odottelemaan kaappiin. En silti valita, pian kylmenee kuitenki. ;) Taskut on yhtenäistä kaitaletta tuon helma"resorin" kanssa. Jäävät tavallaan sinne resorin sisään pusseiksi. Vaikea selittää, suunnittelin jonkinmoisen ohjeen tekemistä kunhan näiltä työkiireiltäni ehtisin. Joku tais ompeluryhmässä mainita nähneensä jonkun vastaavan toteutuksen jossain myynnissä olleessa käsityö/kaavalehdessä. Itse en oo nähnyt enkä tiedä onko samanlainen, tämä mun ratkaisu on syvältä omasta mielikuvituksesta kehitetty... ;)

   Poista
  2. Joo mä tavallaan hiffaan miten se toteutetaan, mutta silti mietin että miten ja mssä järjestyksessä se kiinnitys Jos teet ohjeen blogiin niin olisin ikionnellinen!!!

   Poista
 2. Tosi hieno paita! Minäkin haluaisin tietää miten taskut on tehty? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne ylemmäs vastasinkin Jannicalle taskuihin liittyen. Palaan asiaan myöhemmin, mutta sitä ennen voi ehkä etsiä onneaan lehtihyllyiltä kaavalehtiä selaten. Ehkä. :) Mulla ei ole tarkempaa tietoa, mutta kuulin jossain lehdessä olleen samantyyppisen kaavan.

   Poista
 3. Makea! Onkohan kaavat jostain löydettävissä, houkuttelisi kokeilemaan?

  VastaaPoista
 4. Ihana idea, kauniin yksinkertainen, voin kuvitella, et olis lemppari vaate :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtäväksi jää, käytössä ne lempparit yleensä muotoutuu. :) Toiveet on korkealla!

   Poista
 5. Ihanan yksinkertainen luottovaate ja tuo taskuidea on loistava, tahtoo samanlaisen! :)

  VastaaPoista
 6. Täydellinen collegepaita!

  Sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Siitä tuli aika hauska, ja tässä ei ole huppukaan häiritsemässä menoa! :)

   Poista
 7. Mitenpä näitä pystyisi vastustamaan. =)

  VastaaPoista
 8. Ihana paita! Ja aivan mieletön tuo tasku jippo :)

  VastaaPoista
 9. Ihana! Tämmöstä en taida innostua ompelemaan sun perässä :) Mutta kivat housut oon ommellu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ne sun housut on muuten hienot! Kävin jo kurkkimassa, en vain muistanut kommentoida! :)

   Poista
 10. Ihana! Ei muuta voi sanoa. Niin mainiot nuo taskut ja niin kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan!

  VastaaPoista
 11. Hieno! Taskut on kyl kivasti laitettu!

  VastaaPoista
 12. Tosi kaunis paita ja hauska idea nuo taskut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus onnistuu jopa kaavoituksessa, joka ei todellakaan ole omaa vahvinta aluetta.. edelleen kyllä mietin miten tämänkin olisi saanut toteutettua yksinkertaisemmin. ;)

   Poista
 13. Joojoojoo, tee ohje taskuihin! Kiva paita ja hauska jippo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää yritän! Kovaa vauhtia on jo homma etenemässä, mutta mikä siinä on kun velvollisuudet meinaavat haitata vapaa-aikaa? ;)

   Poista
 14. Aivan ihana paita! :) Aina vaa uuestaan ja uuestaan ihailen sun käsityötaitoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sua! Mä kyllä teen aika paljon virheitäkin ja manailen mennessäni, mutta se ei välity todenmukaisena tänne blogin puolelle.. ;)

   Poista
 15. Ihanan perus, mutta kuitenkin niin säväyttävä paita :) Löysin facebookin kautta blogiisi ja jäin ihan selailemaan useampiakin postauksia. Tämän paidan osalta minulla heräsi kysymys, millä laskukaavalla olet mitannut helma- ja hiharesorien pituudet? Yleensä resorista jos teen, lasken leveys/ympärys tms. x 0,7, jolloin resorista tulee asiansa ajava, mutta jos käyttää samaa kangasta, kuin muukin paita onko sinulla ehdottaa jotain parempaa kerrointa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, kysyitpä vaikeeta! Insinöörimäinen kysymys, johon mun täytyy nyt kyllä antaa hyvin leväperäinen taiteilijamainen vastaus- yleensä en mittaa. =) Tämän paidan kohdalla leikkasin muistaakseni muutamia senttejä (olisikohan ollut 2-3 cm per sivu) lyhyemmäksi tuon helmakaitaleen, hihakaitaleissa leveys taisi olla kutakuinkin sama kuin itse hihan leveys. Kun teen "resorin" samasta kankaasta kuin itse paidan, ajattelen ettei kaitaleen tarvitse toimia resorin tavoin napakkana ja "kiristävänä", vaan se saa reilusti olla huoleton ja väljä. Koska paita on tunikamainen, helmakaitale lähinnä tuo ilmettä paitaan ja estää helman lörpöttämisen pepun päällä. Tosi ärsyttävä vastaus voisin luulla, mutta usko pois, mä hyvin harvoin mittaan... ja siksi tämän(kin) paidan kohdalla purin kerran jos toisenkin. =)

   Poista
  2. Ai niin, ja tervetuloa, kiva kun eksyit blogiini! :)

   Poista
  3. Kiitos vastauksesta :) Ei haittaa ollenkaan, ettette osannut suoraa laskukaavaa antaa. Olen oppinut niin hyvin (omasta mielestäni) soveltamaan, että jo tämä tämmöinen "sinnepäin" vastaus riittää. Kiitos :)

   Poista