Sivut

15.9.2014

Perhostunika aikuiselle
Kesällä ompelin perhosmekon. Lähes samalla vauhdilla piirsin kaavat ja leikkasin kankaan tunikaa varten. Viimeistely otti aikaa, ja vielä enemmän vei valokuvaamiseen ryhtyminen. Voi tätä valon määrän hupenemista! 

Oman peruskaavan pohjalta kuosittelin hieman alaspäin levenevän, kaarevahelmaisen tunikan. Olkapäillä pienet rypytykset, helmassa pitsi. Ihana Ommellisen Liisa on ommellut monia hyvin samantyppisiä tunikoita, ja tämä onkin suora tribuutti Liisalle! Ommellinen on mahtava esimerkki siitä, mitä voi kahdessa vuodessa oppia ja saavuttaa, kun vain intoa ja tahtoa riittää. :)


17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Itse tunnen oloni tässä tunikassa hieman hassuksi, johtuu ehkä tuosta väristä. Vihreä ei ole lähimpänä omaa mukavuusaluetta, mutta menköön nyt. :)

   Poista
 2. Onpa kaunis! Ihana tuo kaareva helma pitseineen.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva malli ja kangas! Mistä tuon kankaan hankit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kangas on aikanaan (kesällä muistaakseni) Pehemiältä tilattu. Vielä jokunen viikko sitten jäljellä oli harmaata perhosta, kannattaa käydä kurkkaamassa!

   Poista
 4. Voi Annukka, tämä on tosi kaunis! Kyllä munkin pitää nyt kokeilla jotain pitsiä helmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Satu! Pitsi on tosi ihanaa, ainut vaan että se ei oikein ole laiskan silittäjän unelma...
   Terv. nimim. Helmat rypyssä.

   Poista
 5. Todella kaunis ja pitsi sopii helmaan loistavasti; piste iin päällä.

  VastaaPoista
 6. Onpa kaunis tunika! Oletko piirtänyt kaavan omien mittojesi mukaan? Näyttää huikean hyvältä päälläsi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaava on oma ja peruspaidasta kuositeltu - hihaan hieman rypytystä, helmaan leveyttä ja helmaan kaarevuutta. Kokeilemalla syntyy parhaat kaavat, ja kun merkinnät muistaa (tai muistaISI) laittaa ylös, omien mittojen mukaan tehtyjä vaatteita sais joka kerta. :)

   Poista