Sivut

8.9.2014

Perhonen
Kun kaupasta löytyy aina vain harvemmin ja harvemmin omalta tuntuvia, ja ennen kaikkea tarpeeksi laadukkaista materiaaleista olevia vaatteita, on vaihtoehdot vähissä. Toisaalta, mikäpä sen parempi syy ommella itselleen!

Trikoon nappasin Kestovaippakaupasta, kaava on oma luottosovellus. Perhonen lennähti helmaan ja lopulta selkäänkin, hillitty mutta jujulla varustettu vaate tämäkin. 

Psst! Anteeksi kuvien surkea laatu. Syksy, plaah.


16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pieni, yksinkertainen mutta aika hauska. Sopii mulle, vierastan voimakkaita kuvioita. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Oman kropan mukaan tehty peruskaava on korvaamaton! :)

   Poista
 3. Jujut on parhaita ja kiva, että perhonen on selän lisäksi myös sivussa :) I like!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijoittelin perhosen sivuun siten, että esim. neuletakin kanssa se jää piiloon kokonaan, jolloin paita todellakin on vain yksivärinen. Tarvittaessa siis hyvinkin hillitty, mutta kuitenkin jotain muuta kuin ihan perustavallista markettipaidan kopiota. :)

   Poista
 4. Miten olet nuo perhoset kiinnittänyt ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhonen on applikoitu kankaalle; silitin perhoskuosisen kankaan taakse haluamani kokoiselle alueelle kaksipuoleisen liimakankaan. Tämän jälkeen leikkasin perhosen tarkasti lähes ääriviivoja myöten irti, poistin paperiosan ja silitin toisen liimapuolen kiinni pipoon haluamaani kohtaan. Sen jälkeen kiinnitin nuppineuloilla pipon nurjalle puolelle hieman perhosta suuremman palan irtirevittävää tukikangasta ja tikkasin ompelukoneella lyhyellä pistonpituudella perhosen ympäri kahteen kertaan. Tikkauksen jälkeen revin nurjalla puolella olevan tukikankaan iti, ja ompelin pipon kasaan.
   Auttoiko tämä yhtään? :)

   Poista
 5. Kiva idea.Tykkään, kun vaate on monikäyttöinen ja yhdisteltävissä eri tyylisiin asuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sama mulla, tykkään että pystyn tarvittaessa käyttämään vaatetta hyvinkin monessa eri tilanteessa. Mulla on myös taipumuksena jumittaa vaatteiden kanssa ja käyttää samoja vaatteita putkeen niin, ettää pesukone pyörittää ne vain välissä ja taas seuraavana aamuna sama vaate eksyy narulta päälle. Mikä siinä onkin? :)

   Poista
 6. Just sopivasti sitä jotain!

  VastaaPoista
 7. Todella hyvin istuvan paidan kaavat olet luonut. Housutkin tosi kivat ja keposen näköiset, onko nekin itse tehdyt? Ihana perhonen, taitava suunnittelu, mii laik :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housut on taattua kirppiskamaa, sattumalta löysin viereisestä pöydästä kun omaa myyntipöytää pidin. :) Tykkään niistä kyllä kovin, ja ajattelin silputa housut kaavoiksi kunhan kuluvat rikki. :)

   Poista