Sivut

21.12.2011

Kuka saa, kuka saa, lorupussiin kurkistaa?Ikuisuusprojekti on viimein valmis ja kääräisty sieviin paketteihin! Neitokaiset löytävät aattona paketeistaan kumpikin oman maatuskakuvioisen lorupussinsa. To do -listalla nämä lorupussit ovat olleet kuukausitolkulla, ensin ehkä enemmän omasta innostuksestani johtuen, mutta perhekahvilassa tytötkin keksivät lorupussin riemut. Onneksi tulee joulu, ja joulupukin lahjasäkki kaipasi jotain kivaa täytettä -hommiin siis!

Lorupusseilla on kokoa 23 x 28 cm ja ne on ommeltu vuoritetuiksi, tikattu nauhakuja kulkee päällikankaan ja vuoren välissä. Solmimisnauhoihin laitoin stopparin ja helmet päihin koristeeksi. Isot maatuskat ovat applikoidut, tarkoituksella yksinkertaisella ompeleella hieman "huolimattomasti" piirrosmaista jälkeä tavoitellen.

Ja sitten ne itse lorukortit.. olipahan työ, mutta tulipahan tehtyä! Tein yhteensä 24 lorukorttia, 12 erilaista, kaksi kutakin lorua. Lorukorttien kuvat poikkeavat tarkoituksella toisistaan hieman, loru kääntöpuolella on kuitenkin molemmissa sama. Kuten perinteeseen kuuluu, vihjaa kuva lorun sisällöstä. Valmiit lorukortit laminoin ohuella laminointimuovilla paremman kestävyyden toivossa. Hieman jännitti kuinka laminointikone suhtautuu useampiin paperikerroksiin, juuttinarun säikeisiin ja ohueen pitsiin, mutta korttien mentyä pari-kolme kertaa laminointikoneen läpi liimautuivat koristeet kivasti paikoilleen.

Aattoa odotellessa..

Linja-auto

"Ajetaan me varo-varovasti,
 ettei kaatuisi kallis lasti,
 suoraa tietä, suoraa tietä,
 mäkiä on matkan varrella.
 Pois mummot ja vaarit alta,
 tie näyttää kapealta,
 mittari näyttää kahdeksaakymppiä
 jarrut on epäkunnossa!"


Lammas

 "MIAU! Minun kissani
 HAU! Minun koirani
 RÖH! Minun possuni
 KOT KOT! Minun kanani
 AMMUU! Minun lehmäni
 KUKKOKIEKUU! Minun kukkoni
 Lammas sanoo BÄÄ BÄÄ!"


9 kommenttia:

 1. Sun tytöt on varmasti maailman onnellisimmat kun saavat tuollaisia :)

  VastaaPoista
 2. Hahaha, mahtavia! :D Oot kyl jaksanut näpertää taas ihan uskomattoman ahkerasti. Jonkun askartelukaupan kautta oot tainnut papereita hommailla...? Tuollaisii nättii perhosia ja kaikkee. :) Ihanat! Hei, laitahan jotain esimerkkiloruja, ihan uteliaisuudesta... Et mitä toi linja-autoloru esim pitää sisällään?

  "Myöhässä taas on bussi, kirosi pysäkillä Jussi. On volvon rengas puhki ja hukassa on myöskin kuski. Käveleepä ohi koulun reksi, kun Minttu ja Ville takapenkillä kuksi...."

  VastaaPoista
 3. aivan mahtavat!!! mäkin haluun meidän tytölle tuollaiset. kiinnostaisko sinua vaihtokaupat? jos tekisit vaikka samanlaiset tai jonkunlaiset lorukortit (siis pelkästään tai pussin kanssa.) niin mä voisin tehdä jotain teille.

  VastaaPoista
 4. Hih, kiitoksia!

  Heidi, tytöt eivät vielä ymmärrä että äiti se näitä näpertää, ootan kyllä mielenkiinnolla mitä tapahtuu kun tajuavat - ja millaisia vaateita alkavat esittää! =)

  Maija, toi sun versio linjuri-runosta on aika lähelle! Päivän naurut sain taas! =) Eli siis kyseessähän on se perinteinen "Ajetaan me varo-varovasti..", lisään kohta tuohon loppuu pari esimerkkiä noista runoista. Ja niin, papereita, leimoja, irtokuvioita jne jne. askartelukaupoistahan niitä oon haalinut, askartelu se on se mun salainen intohimo jota haluaisin paremmin osata! Onneks materiaaleja löytyy jo nurkista. ;)

  Unikuu, vaihtokaupat kuulostavat hyvältä! Menee kyllä helmikuulle, mutta laitan korvan taakse. Otan suhun yhteyttä! :)

  VastaaPoista
 5. Tosi hienot lorukortit ja pussit oot tehnyt. Varsinkin noissa korteissa on musta aika homma, kun täytyy tehdä niin monta erilaista.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tanja! Joo, korttien kanssa yllätyin kyllä minäkin, siinä sai mukavasti menemään kolme iltaa näpertäessä. Ihan kävi mielessä että jatkossa täytyy yrittää bongata joku lorukorttivaihto kun haluaa pussiin lisää täytettä. :)

  VastaaPoista
 7. Ihania!! Pussukat ovat suloiset, mutta erityisesti tykkään korteista. Niissä on nimenomaan tunnusteltavaakin tytöille. Vielä kun pysyisivät irmeleiden käsissä ehjinä.. ;).

  VastaaPoista
 8. Kiitti Paula ja amende! Tytötkin tykkäävät korteista, ja koko joulupäivän aamu menikin lorutellessa. Hyvin pian kävi selväksi sekin, että lorupusseilla leikitään toistaiseksi vain vanhempien kanssa, kortit maistuis niin hyvälle ja rapisevat niiiin mukavasti kun niitä taittelee.. ;)

  VastaaPoista