Sivut

8.9.2012

Aurinkomekot TaikametsästäJoskus ompeleminenkin täytyy tehdä kantapään kautta. Mennä takapuoli edellä puuhun, ja mitä näitä vertauksia onkaan. Pääasia kuitenkin on että ihanasta Taikametsä-joustofroteesta tehdyt liivimekot ovat nyt tässä, valmiina ja tyttösten rakastamina.

Niin paljon kuin itse karsastankin kivojen vaatteiden äärellä lausahdusta "kaava on oma muokkaus siitä-ja-siitä-kaavasta", totean nyt itse saman - mekkojen kaava on muokkaus peruspaidasta, johon tein nappilistan Krimskramsyn ohjeella, jonka helmaa levensin mekkoleveyteen ja pidensin polvimittaiseksi saakka. Mekot ovat suurinpiirtein kokoa 98/104 cm.

Purkamista, uudelleenompelemista, purkamista, korjaamista, jälleen ompelemista ja purkamista riitti, välillä uskokin loppui, mutta sitkeästi väsäsin mekot valmiiksi. Resorikanttaukset ja nepparien kiinnittäminen eivät lukeudu vahvuuksiini ja jos kyse olisi ollut mistä tahansa muusta kankaasta, nämä mekot koristaisivat nyt tilkkulaatikkoa.

Että mikä tämä hehkutettu kangas sitten oikein on? Osalle tarina ompeluun hurahtaneiden Facebook-ryhmästä nimeltä 'Ompeluelämää' on tuttu, mutta niille jotka tarinaa eivät vielä tunne; 'Ompeluelämää' -ryhmä on kuin maailman paras kässänope. Kysy mitä tahansa, vastauksen saat heti. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan ja apu kinkkisimpiinkin ongelmiin (myös ompeluaiheen ulkopuolelta ihan yleiseen elämänhallintaan asti) löytyy vaikka keskellä yötä. Tämän kyseisen ryhmän aktiiviset ompelijattaret päättivät yhtenä tempauksena muiden joukossa teettää oman kankaansa. Taikametsä on se kangas. Kiitos te puuhakkaat!

PS. Keltainen Taikametsä oli jo ennakkoon loppuunmyyty, mutta vastaavaa kuosia saa harmaana jerseynä Käpyseltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti