Sivut

16.9.2012

Taikametsän Andji



Kun tilasin Andji -takkikaavan Shelbystä, oli mielessäni ajatus. Aiemmin ompelemani fleecetakki oli koeversio tätä ihanuutta varten. Käyttökelpoinen sekin toki, mutta The Takki valmistuisi Taikametsä -joustofroteesta.



Ja siinä se on! Kaava samainen Andji, koko 36. Tässäkin hupparissa on etukappaleella taskut, ja kiristysnyöri sekä helmassa että hupussa. Hupun vuoritin ohuella viskoositrikoolla. Materiaalina vieroksuin joustofroteeta, enkä riemusta kiljunut kun kankaan teettämisprosessissa kangaslaaduksi äänestettiin joustofrotee. Tyydyin kohtalooni ja päätin pärjätä asian kanssa - ja yllätyin! Tämähän on ihanaa! Pehmeää ja napakkaa samaan aikaan, helppoa ommella ja hengittävää.



Päivän koekäytön jälkeen täytyy todeta että näitä huppareita ja takkeja tullaan vielä blogissani näkemään. Pieni huilitauko takkiompelusta on kuitenkin paikallaan, mutta sillä välin vinkatkaa suosituksia mistä löytäisin lisää yhtä laadukasta joustista!



Ai niin.. Löytyyhän sieltä taas se oma "merkkikin".


PS. Että mikä Taikametsä? Kirjoitin lyhyen tarinan kankaasta ja sen synnystä fleecetakkipostaukseen.

24 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikö? Oon kehunut kaavaa ehkä sen sata kertaa (enkä ees saa siitä mitään, omasta vapaasta tahdostani ja ihastuksestani kehuskelen) enkä vieläkään malttais lopettaa kehumista.. =)

      Poista
  2. Voi ei kuinka hieno!! Kivat poseeraukset myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, poseeraukset tosiaan! Olipa sekin yksi sessio itselaukaisimella yrittää räpsiä edes suht järkeviä otoksia.. =)

      Poista
  3. Tää on tosi hieno! :) Pitäisköhän munki laittaa tilaukseen tuo kaava kun näyttää niin kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kiva! Tosin, ohje on englanniksi, mutta kyllä siitä selviää ja kuvat on havainnollistavat. :)

      Poista
  4. Tosi hyvän näköinen takki! Saman tuntuista joustista oli Selian runoratsu. Kohta on tulossa myyntiin Laulukalajoustis ( http://www.seliashop.fi/kuviollinen-joustofrotee-c-3_27.html), jonka voisi kuvitella olevan samaa laatua. Itsellä tuo on hankintalistalla heti, kun ilmestyy :)

    VastaaPoista
  5. Ihana taas! Ootko jostain löytänyt ohjeet tuollaiseen korkeampaan huppuun ja noihin kiristysnauhoihin, vai ootko ihan omasta pästä soveltanut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kunnia sille Andji-takkikaavalle. Harmittavan vähän näitä korkeakauluksisia huppuja löytyy mistään kaavalehdistä, lapsille kaipailisin kanssa vastaavaa kaavaa. Itse oon sen verran laiska että kaavoittamaan en viitsisi millään alkaa.. =)

      Poista
  6. Mahtava takki! Ihanan mallinen ja värinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri ja kuosin railakkuus vaativat hieman totuttelemista, mutta muuten on kyllä ihana ja ihan omalta tuntuva. :)

      Poista
  7. Tosi hieno! Mulla on työn alla testiversio Taikametsähuppariin, johon tulee samantyylinen huppu :) Tää on jo toinen testi, ja jos tämäkään ei vielä ole mieleinen, täytyy harkita näitä sun käyttämiä kaavoja. Tosi hyvännäköinen tosiaan! Eikä tuo kuosikaan niin levoton enää vaatteena ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutkin yllätti täysin kuosin soveltuvuus näinkin "isoon" vaatteeseen - ettei se näytäkään levottomalta tai liian lapselliselta aikuisen päällä. Ehkä vähän retrohtava, mutta kiva kuitenkin!

      Toivotaan että sun kaava toimii ja ei tartte (ainakaan vielä) lähteä kaavan ostoon! :)

      Poista
  8. VOi kun nätti!
    hupparit on niin parhautta! just tommosia fiksuja ja naisellisia tarvii vähän joka käänteessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina! Hupparit <3! Helppo vaate, ja jos mallikin on hyvä niin ihan kelpo ihmisten ilmoillekin päälle laitettavaksi. :)

      Poista
  9. Ihana on tosiaan! Rohkeasti vain liikenteeseen syksyn väriloistoon taikametsätakki päällä. Piristää harmaammankin syyspäivän takuulla.(Itse en ole taikametsäjoustista nähnyt livenä, mutta kuulin kestovaippakaupan kettu ja karhu sekä apilafroteiden olevan samaa laatua. Jos ne tulee kyseeseen...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rohkaisusta! Kiitos vinkistä, taidankin käväistä Kvk:ssa joku päivä ihmettelemässä. Varsinkin tuo apilafrotee näytti kivalta ja aikuiseenkin makuun sopivalta. :)

      Poista
  10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. Voi eiiiii Papu! Mun piti vastata sun kommenttiisi, mutta nakkisormeni sohelsi puhelimen pienellä näytöllä 'delete'-napille kommentin näyttämisen sijaan! Anteeksi! Metrin pätkästä riittänee soveltaen ja takista tulee varmasti sitäkin hienompi! :)

    VastaaPoista