Sivut

29.4.2012

Aura


Kokeilin löytää vaihtoehtoa Juhannusruusu -pitsimatolle. Malli on Aura, Kauhavan kangasaitan ohjeista tämäkin. Valmistuttuaan en pitänyt matosta lainkaan. Nyt kun olen mattoa pari viikkoa lattialla katsellut voin sanoa sietäväni sitä. Ei tämäkään kuitenkaan taida olla sitä mitä alunperin hain.Ohjeesta poiketen tein matosta vain n. 80 cm halkaisijaltaan. Ajatus oli saada matto wc:hen, mutta tämä yksilö jäänee vielä koeajalle. Äh. Tämä on yksi niistä harvoista 'äh -töistä' (tiedättehän te ne työt - ihan kiva, ei tosin yhtään sellainen mikä oli alkuperäinen ajatus, mutta purkaakaan ei kelvollista aikaansaannosta viitsisi). Olkoon. 

10 kommenttia:

 1. Mulla on just se suuri käsityölehti lainassa kirjastosta, jossa tän ohje taisi olla... Tää on toisaalta ihan kiva kyllä, pysyy ehkä jämerämmin muodossaan kuin sellainen pitsisempi matto, et tää vois jopa koirataloudessa toimia.....tosin, ei valkoisena. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten totta! Ja tämä on ensimmäinen pitsimatto joka ei kupruile reunoiltaan uutenakaan, Juhannusruusun ongelma on ollut juuri se kupruilu jos höyrytystä ei ole tehty. Lisäksi tämä on aika näppärän kokoinen ja kevyt, joten konepesukin onnistuu kotioloissa. :)

   Poista
 2. Hienohan tämä on. :) Ja oot kyllä ollut ahkera. Mulla on ollut kudekori tuossa puolivalmiina odottelemassa inspiraatiota jo monta viikkoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä siihen silmä alkaa tottua, suurin ongelma onkin ehkä korvien välissä kun kädet eivät tehneet tällä kertaa sitä mitä mieli suunnitteli. :o) Inspiraatiotuulahduksia sinne! :)

   Poista
 3. Tää malli (vaikkei ehkä ihan niin hieno) näyttää mustakin toimivammalta käytössä mitä juhannusruusu. Vaikea silti kuvitella meidän talouteen valkosta mattoa lattialle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot Tanja ihan oikeassa! Ei niin nätti, mutta paljon käytännöllisempi! Pysyy muuten hyvin kuosissaan, ja aika kivasti paikoillaankin lattialla. Ehkä sekin on syy ihastua mattoon..? :)

   Poista
 4. http://nappihyppely.blogspot.com/2012/05/one-lovely-blog-award.html
  Nappihyppelyllä- blogissa olisi tuollainen!

  VastaaPoista
 5. Kurkkimuksella täällä kivassa blogissasi! Kauniita käsitöitä ja kivoja uusia ideoita. Täällä päin pörrännyt ompelukärpänen surisi eilen viimein tarttumaan koneeseen ja kun poikani tarvitsi isomman pipon, eikä kangasta ollut, uusi "kimperi" syntyi vanhasta teepaidasta saaden pian seuralaisen toisesta teepaitapiposta...

  t: Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit Maarit! Kiva että ompelukärpänen surrasi koneelle, itse poden sitä saamattomuutta jälleen ompelun saralla. Ja miten kivaa kun vanhat t-paidat pääsevät hyötykäyttöön! :)

   Poista