Sivut

6.12.2016

TUOHITÄHDET + ohje kuinka piirrät täydellisen viisisakaraisen tähden
Joulukuu on taittunut toiselle viikolleen. Joulukoristeet ovat kuin salaa alkaneet levittäytyä nurkkiin, ensin yhteen, sitten vaivihkaa toiseenkin. Kiivaasti olen yrittänyt pidellä niitä aisoissa, kuitenkin hieman heikoin tuloksin. Koristeet ja kuusivuotiaat neitoset vastaan tylsä aikuinen - tietäähän sen miten siinä käy! Onneksi luonnonmateriaalit pelastavat yltiökoristeelliselta fiilikseltä. Vinkkinä siis teille muillekin jotka kamppailette saman ongelman kanssa, kävisikö ratkaisuksi tuohitähtinauha? Yksinkertainen ja kaunis, nopeasti valmistuva ja ekologinenkin!

Tuohen kerääminen elävistä puista ei ole sallittua, mutta esimerkiksi kuivumassa olevista koivuklapeista löytyy hyvää askartelumateriaalia. Irroitetut tuohisuikaleet voi liottaa vedessä pehmeäksi ennen leikkaamista jotta halkeamilta vältyttäisiin. Kuivuessaan tähtikuvio käpristyy, joten kuivumisen ajaksi tähtikuviot kannattaa laittaa painon alle.

Alla vielä ohje viisisakaraisen tähden piirtämiseen:

Viisisakaraisen tähden piirtäminen onnistuu helposti; piirrä ympyrä. Jaa se viiteen yhtä suureen sektoriin, keskuskulmien suuruudeksi jää 72°. Yhdistä joka kolmas kärkipiste toisiinsa, näin syntyy tähden muoto. Leikkaa malli irti ja leikkaa sen avulla tuohitähtiä haluamasi määrä. Kiinnitä tähdet nauhaan kuumaliimalla. Ripusta seinälle ja ihaile!

Tuohikoristeita voi käyttää monella tavalla; pakettikortteina, yksittäisinä kuusenkoristeina, joulukukkien somisteina.. vain mielikuvitus on rajana. Tai miltä kuulostaisivat steariiniin kastetut tähtisytykkeet saunanlämmitykseen?3 kommenttia:

  1. Kaunista! Ja tuo viimeinen vinkki olis kyllä varmaan ihan huippu, kun sen toteuttais. Hyvä lahjaidea!

    VastaaPoista
  2. Kylläpä oli hieno ehdotus sytytystähdiksi, ei niitä kyllä raskisi polttaa. Teen itse sytykemateriaalia kastamalla WC-paperin hylsyjä steariiniin. Nopeaa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta!! Itsekin leikkelin tähtiä ja sydämiä paketteihin koristeeksi, mutta otin ääriviivat valmiista tähdestä. Liisa

    VastaaPoista