Sivut

13.6.2015

Kummivauvalahja


Eräänä lämpimänä, kesäisen aurinkoisena lauantaiaamuna rakkaan kanssaeläjän puhelin piippasi. Maailmaan oli tupsahtanut pienen pieni kummityttönen! Koska en ole päässyt varsinaisten vauvanvaatteiden ompeluun kovinkaan hyvin kiinni, tuntui luontevammalta sukeltaa tilkkulaatikkoon ja koota pienelle köllöttelypeitto. Keväisiä värejä, hempeää olematta kuitenkaan liian pastellista. Kolmiotilkkuilu on yllättävän helppoa - ja yllättävän koukuttavaa! Eihän se ihan millilleen joka kohdassa mennyt, mutta kokonaisuudesta tuli tällä tilkkulukokemuksella varsin pätevä. Syntymäpäivän auringonpaiste ja värisävyt tallentuivat vauvalahjaan just eikä melkein!

14 kommenttia:

 1. Aivan super- ihana peitto <3 Mitä laitoit peiton väliin ja tikkasitko kerrokset jotenkin yhteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Peiton välissä on Euronkankaassa myytävää paksuinta levyvanua. En valitettavasti muista sitä grammamäärää, mutta selkeästi paksua (1,5-2,5 cm?). Ompelin ensin tilkkuosan, jonka jälkeen tikkasin vuoren, vanun ja päälliosan yhteen suorin ompelein kahden - kolmen kolmiorivin välein lyhyen sivun suuntaisesti. Lopuksi kanttasin peiton. Olipas epäselvä selostus! :) Saiko jujusta kiinni?

   Poista
  2. Sain kiinni, eihän tuo ollut ollenkaan epäselvästi selostettu :) Paljon kiitoksia, tästä oli mulle paljon apua! Parhaillaan työn alla niin ikään tilkkupeitto köllöttelyalustaksi, siihen pistin väliin kaksinkertaisena sellaista päiväpeitteisiin tarkoitettua vanua, johon on tikattu kangas kiinni, koska sellaista mulla sattui olemaan :D Seuraavaan ajattelin jotain muuta, ehkä haen juuri tuosta EK:n paksuinta vanua, kun se näyttää mun silmään just sopivalta tuossa sun peitossa.Kiitos vielä hyvistä vinkeistä <3

   Poista
 2. Eihän tuo tilkkuilu enää nykyään taida ollakaan millintarkkaa, niin kuin josku aiempina vuosina. Hienot tuli ja varmasti ihana lahja. Leikkasitko tilkut neliöinä ja ompelit pikatekniikalla vai leikkasitko ihan kolmioina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pikatekniikkaa käytin. Yllätyin miten helppoa ja tarkkaa se oli, suurimmat vaikeudet tulivat pitkiä ketjuja yhdisteltäessä, pienemmät osat yhdistyivät tismalleen oikein. :)

   Poista
 3. Ihanan aurinkoinen peitto! Siinä on vauvan hyvä köllätellä. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva peitto ! Minkälaista on muuten "pikatekniikka" tilkkutöissä/ompelussa ?
  -Jaana-Unelma-

  VastaaPoista
 5. Onpa kivat värit ja kuosit! :) Varmasti oli mieluinen lahja :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis ja herkät värit. Sopii niin seinälle kuin peitoksikin!

  VastaaPoista
 7. Ihanan kesäisen herkkä peitto! En kyllä huomannut mitään suurempia heittoja tilkuissa :). Olin parikymmentä vuotta sitten tilkkukurssilla, ja minua ahdisti se millintarkkuus, millä siellä olisi pitänyt kaikki tehdä. Minusta on niin mukavaa, kun nykyään enemmän annetaan kaikkien kukkien kukkia ja työt saavat olla luovempia ja vapaampia. Silloin niihin tulee minun makuun enemmän sisältöä :).

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis! Hyvin käyvät värit yhteen.

  VastaaPoista
 9. Oii!! Jos tuo uusin peitto oli upea niin tämä on kyllä vielä kauniimpi! Ihana.

  VastaaPoista