Sivut

17.11.2011

JoulukalenterikoriAiempina vuosina olen aloittanut joulusta höyryämisen jo hyvissä ajoin lokakuun alussa. Tänä vuonna en ole oikeastaan ehtinyt edes ajatella koko asiaa, en ennen kuin huomasin karkkihyllyille tulleet joulukonvehdit. Ja koska se puolestaan on varma merkki lähestyvästä joulukuun 1. päivästä, ostin täytteet jokavuotiseen joulukalenteriin.

Korikalenteri on jo kolme joulukuuta palvellut. Kaupan joulukalenterihin tuskastuneena päätin tehdä oman paremman makuisen ja pahvilaatikkokalentereita kauniimman version. Pussit on ommeltu keittiön keinokuituisesta verhokankaasta jota jäi yli laskosverhoa ommellessa (näyttää erehdyttävästi pellavalta!) ja pussit on sitaistu kiinni organzanauhalla. Kätevää tarkoitukseensa, ei nimittäin purkaudu lainkaan ja on helposti solmittavissa rusetille karkeutensa ansiosta! Sydämet leikkasin remontista ylijääneestä tapetista ja niissä numerot 1-24. Perinteeseen kuuluu että jokaiseen pussiin tulee kaksi samanlaista käärekonvehtia ja jokaisessa pussissa on eri suklaat odottamassa. Ekstrana korissa on ylimääräinen pussi, jossa on ekstraisot suklaakarkit - pahan päivän varalle.  :)

5 kommenttia:

 1. Ihana idea! Tämmösen omisin kokonaan itselle :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Meillä tämä on aikusten käytössä, lapsille on tekeillä ihan oma kalenteri. Kun on kaksi konvehtia per pussi ei voi pimittää toiselta kalenterikarkkia, sillä syyllinen paljastuisi melko nopeasti! ;)

  VastaaPoista
 3. Todella, todella suloinen ja tyylikäs! Itsellänikin olisi jonkinlaisen joulupussukan teko vielä edessä, jotta saa isommalle pikkumiehelle kalenterin joulukuuksi. Pitää olla vaan sen verran iso, että sinne saa pikkuautot ym. mahtumaan, kun herra ei vielä karkeista tiedä :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva kalenteri! Meilläkin on ollut jo muutaman vuoden pussikalenteri käytössä. Nyt tosin tekisi mieli ommella uudet nätimmät pussit- ja sinun vinkistäsi tehdä yksi ylimääräinen sekaan. :) Me ollaan joskus täytetty pussit vuoropäivinä, jolloin kalenterista on voinut löytyä vaikkapa lupaus hieronnasta tai aamupalan laitosta. :)

  VastaaPoista
 5. Katja, pienille tontuille tuollainen tavarakalenteri onkin varmasti herkkukalenteria viisaampi ratkaisu. Vaan on siinä miettimistä millä kalenterin täyttää, jottei ihan turhaa rompetta kerry nurkkiin. Onneksi on vielä aikaa miettiä.. :)

  Kati, tuo onkin kiva idea täyttää pussit vuoropäivinä! Tulisi jotain yllätystä itsellekin. Taidan ensi vuonna lainata ideaa. :)

  VastaaPoista