Sivut

3.11.2011

Harmaa pellavahuiviTalvi ei vielä tullutkaan, ja villahuivit lojuvat edelleen toimettomina komerossa. Nopeana välipalaompeluksena tein ohuen pellavahuivin, jonka somistin rypytyksellä ja pitsinauhalla. Lopputulos ei itseasiassa ole lähelläkään sitä mitä lähdin hakemaan, mutta en ole lainkaan pettynyt! Pellavainen tuubihuivi ei ollut kaikista toimivin, mutta sen sijaan rypytykset toimivat tässä versiossa sitäkin paremmin.

Huivi on malliltaan tasasivuinen kolmio, jonka toiseen reunaan ompelin rypytetyn suikaleen ylijäämäkankaasta. Saumat ja rypytyksen pienet epätasaisuudet jäävät mukavasti piiloon pitsinauhan alle. Tykkään tykkään tykkään, värinä harmaana tämä sopii kaikkien muiden värien, tai vaikka harmaiden, ruskeiden ja valkoisten kaveriksi. Niin, edelleen rakastan värejä, mutta mikä kumma siinä on että nykyään vedän magneetin tavoin puoleeni luonnonläheisiä sävyjä..?

5 kommenttia:

 1. Aivan ihania ja todella tyylikkäitä tekeleitä sinulla täällä. Upea tuo huivi ja pussukka ja matton ja vaikka mitä muuta.Lukijaksi ryhtyisin oitis, jos gadgetti olisi näkyvissä. Tulen taas.

  VastaaPoista
 2. Kivannäköinen huivi vaikkei ihan tuosta selviä, miten tuo muka kolmion mallinen on :) Pellava materiaalina ei varmasti olekaan näillä keleillä liian hiostava, minulle tuo kyllä varmasti olisi riittävä kovemmillakin pakkasilla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Perhonen korvanlehdellä! Ja tervetuloa lukijaksi, nyt gadgettikin taitaa jälleen toimia. Toivottavasti viihdyt! :)

  Kiitos sinullekin TanjaV! Mulla on työn alla toinenkin pellavahuivi samalla idealla mutta hieman pienempänä, katsotaan jos saisin siitä järkevän tasokuvan napsaistua. Tuo harmaa on niin iso (vino sivu on reilut 2m pitkä, lyhyetkin 1,4m) etten yrityksistä huolimatta saanut sitä edustavasti kuvaan. Materiaalina tuo on kyllä ihanteellinen - väljä ja kevyt, joten väliin jää paljon lämmittävää ilmaa ilman hiostavaa tunnetta.

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi! Kelpais kyllä minullekin. Jotenkin ihana vanhanajan tuntu tulee minulle mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on muuten ollut ihan ykköshuivi koko syksyn ja talven! Pakkasellakin lämmittää ihanasti, vaikka on ohuenohut. Suunnitteilla olis lisää näitä, kun vaan sais aikaiseksi.. =)

   Poista