Sivut

31.10.2016

Himmelivalonauha + vinkki ohjeeseen
Himmelivalonauha - yksi ehkä suurimmista diy-rakkauksistani vuosien varrelta. Kaikki lähti halusta  kesyttää perinteinen himmeliaskartelu ja päivittää se nykyaikaan joksikin sellaiseksi, jolla on oikea käyttötarkoitus. Kärsimättömän himmelinrakentajan käsiin ohuet muovipillit istuvat hauraita olkia paremmin, eivätkä virheetkään (jos sellaisia sattuu harrastamaan) paljastu niin helposti.

Kaksikymmentä timantinmuotoista himmelikoristetta ja yksi valosarja. Päättäväinen selviytyy siitä yhdessä päivässä, hieman verkkaisempi rakentaa valonauhan viikossa. Ilman valoa himmelinauha on kaunis ja keveä, hämärän laskeutuessa näyttävä ja dramaattinen. Valon ja varjon leikki, graafiset, lähes origamimaiset seinälle piirtyvät kuviot ja höyhenenkevyt olemus vangitsevat. Kirjoitin vuosi sitten siirteleväni himmelivalosarjaa huoneesta toiseen osaamatta päättää minne se sopisi parhaiten, ja huvittuneena huomaan tekeväni niin edelleenkin. Onneksi käsite 'jouluvalo' on laajentunut käsitteeksi 'kausivalot', joten himmelivalonauha saa loistaa ikkunassa (ja useammassakin huoneessa) lokakuusta pitkälle kevättalveen.

Ja hei, kiinnostaako oman himmelivalonauhan tekeminen? Ohje löytyy nyt uusimmasta Kodin Kuvalehdestä (nro 21/2016)  'Yhden illan juttu'-osiosta. Siellä kurkistaa tuttu naama. :)

2 kommenttia: