Sivut

29.3.2014

Työtossujen tuunausKeväällä ei ole juuri sen ihanampaa asiaa kuin paljasjalkakenkien kaivaminen talvisäilytyksestä. Maa tuntuu vielä hieman viileältä askelten alla, mutta tehokkaasti työskentelevät jalkaterän lihakset pitävät huolen siitä ettei vilu pääse yllättämään. 
Feelmaxeja parempia paljasjalkakenkiä en ole vielä löytänyt, mutta ulkonäöltään ne jättävät kyllä melkoisesti toivomisen varaa. 
Vaan aika paljon saa aikaiseksi pienellä vaivalla - tussasin punaiset ompeleet mustiksi ja vaihdoin kengännauhojen tilalle kierrätyskeskuksesta hankittua satiininauhaa. Koska nauha oli määrämittainen, siitä ei juurikaan riittänyt solmittavaksi, joten rikki menneen repun kiristimet pääsivät toimittamaan rusettien virkaa. 

Nämä tossut ovat lähinnä sisäkäytössä, mutta samantyyppisillä paljasjalkakengillä hipsin joka kesä huhtikuusta marraskuuhun. Myöhään viime syksynä eräs kollega tosin totesi että pistää pystyyn kolehdin jotta saan hankituksi kunnon kengät, ellen muuten hoksaa laittaa tossujani talviteloille. Onneksi seuraavana päivänä satoi lunta, ei tarvittu kolehtia. :)


7 kommenttia:

 1. Tämä tuunausidea ja -toteutus ansaitsisi mielestäni Vuoden tuunaus -palkinnon. Aivan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Laura kivoista sanoistasi! Joskus pienimmät oivallukset ovat niitä kaikista onnistuneimpia, kuten nyt esimerkiksi nämä tossut. Niin pienellä vaivalla niin iso muutos. :) En kyllä aloittaessani uskonut lopputulokseen..

   Poista
 2. Aivan ihanat! Mulla on samat tossut, nyt vaan nauhaa etsimään/tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut hyvästä tossuvalinnasta! :) Tuunaus on helppoa kuin mikä, ainut vaan että nyt käytössä olen huomannut punaisten ompeleiden imevän mustaa tussia valtavia määriä. Neljäs värityskierros tulisi siis tarpeeseen..

   Poista
 3. Mulla on firman logolla olevia mustaa pipoa ja takkia ja oon kanssa tylysti tussannut logot piiloon. :D Nauhat on tosi söpöt! hih, ja minä kun odotan keväässä aina kaikkia söpöjä korkkari- paljetti- remmi sandaali härpäkkeitä! :D

  VastaaPoista
 4. hyvännäköiset tossut siis kaiken kaikkiaan.. myydäänkö noita jossain kaupassa vai ovatko ainoastaan "työpaikan kautta tilattavia"?

  VastaaPoista