Sivut

2.2.2016

Reppu vai laukku - vai ottaisinko molemmat?

Kassillinen kierrätyshuopaa ja haaste aiheena #retkellä #yhteiseloa #ulkoilmassa. Ideariihi käynnistyi välittömästi - istuinalusta, termospullon suoja, eväspussi, patakintaat, huopavirsut vai ehkä huopakontti? 

Taitoyhdistykset ja kotimainen Dafecor -perheyritys antoivat Kotopirkoille mahdollisuuden päästä kokeilemaan uutta Green Craft -kierrätyshuopaa, enkä epäröinyt hetkeäkään ettenkö olisi lähtenyt testaamaan uutta mielenkiintoiselta kuulostavaa materiaalia. Jotain perinteistä, pehmeää ja käytännöllistä, päätin, ja lähdin punomaan tuohikonttia mukailevaa reppua.

Reppu valmistui valmiiksi leikatusta huopanauhasta lähes huomaamatta. Vaikka punottu huopapussi ei ompelukoneen jalan alle mahtunutkaan, ei taskun ompeleminen ja punosten vahvistaminen käsin tuottanut vaikeuksia.Koska monikäyttöisyys on pelkkää plussaa, ompelin laukkuun reppuhihnojen lisäksi paikat olkahihnan kiinnitystä varten. Kantohihnoina toimivat kierrätyskeskuksesta löydetyt vyöt ja tarvittaessa niiden kiinnitysklipsit saa sujautettua piiloon koripunokseen. Näin olkahihnamallista laukkua kantaessa reppumallin kiinnikkeet eivät ole näkyvissä ja takerru vahingossa vaatteisiin. Laukun sisällä olevaan palomieshakaan saa näppärästi kiinni kantohihnan lisäksi vaikka avaimet.

Erityisen mielekkään laukusta tekee tieto siitä, että sen materiaalina käytetty huopa on valmistettu kierrätetyistä neulevaatteista. Nyt jos koskaan kannattaa siis penkoa kaapit ja viedä käyttämättä jääneet, venyneet, vanuneet, nyppyiset tai muuten epämieluiset neuleet, lapaset ja myssyt Taitoyhdistysten keräykseen. Lisätietoa kampanjasta ja keräyspaikat löydät täältä.

Lisää ideoita Green Craftin käyttömahdollisuuksista löytyy paitsi tuotteen omilta sivuilta, myös Kotopirkkojen facebook-sivulta. Siellä on käynnissä myös arvonta, jossa on mahdollisuus voittaa itselleen iso kassillinen tätä inspiroivaa materiaalia. Seuraavaksi suunnittelin testaavani huopavirsujen punomista, mitä kivaa sinä keksisit kierrätyshuovasta?


*Blogiyhteistyö - Taitoyhdistykset ja Dafecor


12 kommenttia:

 1. Täydellinen!!! Uusivanha idea, kaunis toteutus. Oot sinä vaan taitava.

  VastaaPoista
 2. Upea! Tuli heti tuohikontti mieleen :)

  VastaaPoista
 3. Onpa upea, tosiaankin kuin tuohikontti:-)

  VastaaPoista
 4. Monikäyttöisyys on aina plussaa ja kun sen yhdistää vielä kivaan ulkonäköön, niin pitkäikäinen laukku/reppu on siinä! Hieno!

  VastaaPoista
 5. Tuohikontti tuli mullakin mieleen, on kyllä upea. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin heti lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 6. Ihanan laukun teit. Jo vain oli ihanaa työstää tuota huopaa. Liisa

  VastaaPoista
 7. Nykyaikainen tuohikontti, aivan mahtavaa! Virsuja jään mielenkiinnolla odottelemaan!

  VastaaPoista
 8. Niin hieno, ihanasti erilainen ja mielenkiintoinen. Sulla on silmää yksityiskohdille! 💙

  VastaaPoista
 9. Siis ihana!!!!
  Kyllä tuon kanssa kelpaa, ihanan tilava ja just magee:-)

  VastaaPoista
 10. oi, kiitos kaunis kaikista kauniista kommenteista! Joskus sitä on vaan niin jumissa tekemissään jutuissa, ettei näe niiden kauneutta lainkaan samalla tavalla kuin ulkopuolinen. Tää on yksi niistä. :) Kiitos teille! <3

  VastaaPoista