Sivut

8.11.2015

Dreamcatcher + joulukalenteri

*Blogiyhteistyö 

Marraskuu on oivaa aikaa keitellä vaivihkaa ensimmäiset höyryävät glögit, kaivaa esille askartelutarvikelaatikko ja aloittaa salaisuuksien valmistus. Aiempien vuosien tapaan joulukalenteri tehdään tänäkin vuonna itse, mutta aiempien vuosien tontun tuvan ja joulukalenterikorin sijaan ensimmäisenä adventtina seinälle ripustetaan upouusi komistus!

Valkoisiin paperipusseihin sujahti yllätys jos toinenkin - terveisiä ja tehtäviä tontulta, suklaata, tarroja, hiuslenkkejä, pinnejä, piparimuotteja ja pieniä askartelujuttuja. Pusseihin numeroidut sydäntarrat, sekaan piristykseksi muutama tähti. Toimisi muuten korissa tällaisenaankin!
En silti malttanut jättää siihen! On tehnyt mieli kokeilla unisiepparin, dreamcatcherin, tekemistä, mutten ole keksinyt luontevaa paikkaa perinteiselle versiolle. Luonnon materiaaleista punottu, hyvin pelkistetty kranssi sai siis luvan toimia eräänlaisena unisiepparin pohjana, ja kranssiin koristenarulla sidotut pienet yllätykset korvaavat roikkuvat höyhenkoristeet. Joulun lähestyessä kalenteri kevenee ja aattona jäljellä on vain herkkä ja kaunis talvinen kranssi.

Tykkään uudesta joulukalenterista hurjan paljon! Vaikka tällainen vaatii ennakkotyötä jokailtaista yllätyksen piilottamista enemmän (jota mm. tontun tuvan kanssa harrastettiin), tuo se myös vaivattomuutta itse joulukuuhun kun kaikki on aattoa myöten valmiina. Erityisesti innostuin ensimmäisten kuvien joukossa vilahtavasta pillihimmelikoristeesta, josta tulikin yksi kalenterin askartelutehtävistä. Päivän 13.12. pussi pitää sisällään siis eräänlaisen kolmiulotteisen palapelin, jonka aion teille vielä esitellä. Se ansaitsee kuitenkin lähitulevaisuudessa ikioman postauksensa!

Millaisia tee-se itse -joulukalentereita teillä on?


*Blogiyhteistyö - paperipussit, sydäntarrat, koristenaru, teippi ja paperipillit Happy Monday -verkkokaupasta.

24 kommenttia:

 1. Oi, onpas tyylikäs ja kaunis toteutus <3

  VastaaPoista
 2. Vau, ihastuin tuohon kranssiin ihan täysin <3 Ja sopii nuo lahjapussukatkin hyvin roikkuman siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika painavaa pakettimateriaalia herkkään kranssiin, mutta onneksi kuvasta ei näy paljonko viritys painaa.. ;)

   Poista
 3. Kiva idea tosiaan! Ihanan herkkä tunnelma tuossa oksa- ja höyhenasetelmassa.

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis toteutus! :)

  Minulla on ollut montakin omatekoista kalenteria. Töissä olen käyttänyt applikoitua joulukuusta, jossa on nappikoristeet, joissa roikkuu paketit joka päivälle, Numerot on kirjottu nappien viereen.
  Kotona on sellaiset tontun pussit, joissa ei ole numeroa, vaan jokaisella lapsella on oma pussinsa, johon tonttu tuo yllätyksiä.
  Nyt sitten tein ystävälleni sellaisen käsityöjoulukalenterin. Pieniä paketteja kaunissa pahvilaatikossa, joissa jokaisessa on jotain pientä käsityömateriaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teidän kalenterit kuulostavat kivoilta! Innostuin erityisesti tuosta kässäkalenterista, miten hyvä idea!!

   Poista
 5. Eikä miten ihana! Yleensä lasten joulukalenterit on sellaisia ylivärikkäitä kammotuksia, mutta tämä on hillitty ja superTYYLIKÄS! <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! ;D Semmoiset vilkkuvat markettikalenterihärpäkkeet ovat kyllä aivan oma lukunsa.. toki lapset rakastavat! Saas nähdä onko tämä yhtään huudossa lasten mielestä, vai onko enemmän meidän aikuisten mieleen! ;)

   Poista
 6. Eteerisen kaunis unisieppari :)

  VastaaPoista
 7. Ihana ja raikas idea! Ihan kuin koko blogisikin :-).

  VastaaPoista
 8. Kaunis toteutus :)

  VastaaPoista
 9. Kranssi on upea! Niin tyylikäs ja herkkä. Joulukalenterina meillä toimii iso tonttu, jonka takkiin olen kirjonut päivien numerot. Tontulla on sylissään pussi, jonne päivän yllätys sujahtaa. Askartelujuttuja, kirppikseltä pitkin vuotta haalittuja kirjoja, pieniä leluja tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tuollaiset 'päivän yllätys' -kalenterit on kyllä omalla avallaan tosi kivoja ja helppoja, kun esivalmisteluja ei tarvitse niin tarkasti tehdä. Meilläkin on ollut vastaava monena vuonna aiemmin ja se on ollut tykätty. Hyvä idea etsiä kirppareilta pikkuesineitä ym. kalenterin täytteeksi!

   Poista
 10. Wau, todella hieno toteutus! Tykkään tosi paljon. Meidän tämän vuotinen kalenteri on tehty pahvirasioista ja pienistä kuusista, ohjeet ja kuvat löytyy mun blogista jos enää joulukalenterit kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyykin käydä kurkkaamassa sun kalenteri vastaisuuden varalle.. joulujuttuja ei voi koskaan olla liikaa! ;)

   Poista