Sivut

23.8.2015

Maksimekko

Koko kesän haaveilin maksimekosta. Hulmuavasta, jaloissa pyörivästä, kevyestä, kesäisestä. Olosuhteet eivät suoranaisesti kannustaneet haaveen toteuttamiseen, joten mekko jäi ompelematta. Onneksi tuli suloisen helteinen elokuu! Lähes kaksi metriä VIMMAN lettiä muuttui kiireesti yhdessä yössä yksinkertaiseksi olkaimettomaksi mekoksi, jossa on kevyt kuminauharypytys vyötäröllä antamassa rytmiä. Lantiolle kietaisin lisäksi vyön, mutta toimii loistavasti ilmankin. Kiireessä kun ommellaan, ei kaavoja ehdi kaivella. Siksi mekko on saksittu -jälleen kerran- vanhoja hyväksi todettuja vaatteita hyödyntäen. Kesä, viivy vielä hetki!

29 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko! Onneksi näitä mekkosäitä on nyt vihdoin ollut ja tosiaan toivottavasti on vielä hetken pidempäänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helle ja aurinko - niistä ei saa tarpeekseen!

   Poista
 2. Kaunis mekko. Letit sopii tähänkin mainiosti :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Ja yksinkertainen malli päästää ihanat letit hyvin oikeuksiinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän pohdin millaisen mallin uskallan leteistä tehdä, niin kaunis kuosi tarvitsee ympärilleen yksinkertaisuutta ja tilaa.

   Poista
 4. No eikä! Ihan täydellinen mekko, olen himoinnut tuota lettikangasta aika pitkään, monesti olen ollut kyttäilemässä, että milloin voisi tilata, mutta olen jäänyt ilman..Mutta kiva kun olet itse päässyt tähän käsiksi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lettien kanssa saa olla supernopea! Kahdesti oon onnistunut, useammankin keran jäänyt ilman. :)

   Poista
 5. Toi kangas on niiin ihanaa ja tosi kiva on mekkokin! Viimeisestä kuvasta tuli mieleeni, että tossa mekossa toimisi myös hyvin, jos helman sisäpuolelle toisen tai molempien sivujen kohdalle ompelisi kaksi vierekkäistä nauhakujaa, joissa roikkuvilla nauhoilla voisi helman halutessaan kiristellä ylös rutulle toispuoleisesti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Kiristysnyöri toimisi kivasti ja toisi ehkä helppouttakin mekon käyttöön, pitkä helma kun ei kaikissa tilanteissa ole kovin kätevä. :)

   Poista
 6. Iiihana! Kun oltiin sunnuntaina kiireesti ohimenty siellä rytäkässä niin tajusin jälkikäteen että nyt oli kyllä jotain uutta lettikankaasta ommeltu! Näytti siis erinomaiselta myös livetilanteessa :)

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis mekko ❤ ! Voikohan tähän kuosiin koskaan kyllästyä? Ei varmaan :).

  VastaaPoista
 8. Kaunis mekko, hieno toteutus! Minä en osaa olkaimettomia vaatteita pitää ollenkaan mutta muilla ne näyttää kivalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Mulla on sama juttu halterneck-toppien kanssa - muilla näyttää upeilta, mutta itse ei osaa/pysty käyttämään. :)

   Poista
 9. Oi miten hieno! Mitä enemmän tuota lettiä näkee, sen ihanammalta se näyttää. Kun vielä jaksaisi odottaa sitä mustaa versiota! :)

  VastaaPoista