Sivut

2.11.2014

Essu ja kintaat


Eskarilainen, iso neitonen jo, täytti kuusi vuotta. Innokkaalle leipurille ja äidin apulaiselle lahjapakettiin käärittiin leivontaessua, patakinnasta ja pannulappua. Kaupan hyllyltä lahjaa lähti täydentämään vielä lasten kaulin ja puinen pullasuti. Patakinnas ja pannulappu eivät ehkä tositoimiin pääse lämmöneristyskykynsä puutteellisuuden vuoksi, mutta onneksi päivänsankarin pihaan on ilmestynyt uutukainen leikkimökki, jonne on suunnitteilla kahvila. Ja kahvilassa jos jossain tarvitaan leivonnan apuvälineitä!

Essun kaava on oma, patakinnaaseen kurkistin suuntaviivoja Mekkotehdas -kirjasta. Kangas löytö Eurokankaan palalaarista aikojen takaa. 

Blogi jatkaa hiljaiseloa elellen. Käyn läpi ensimmäistä "blogikriisiäni", pohdin mitä, miksi ja ennen kaikkea miten. Ihan sentään lopettamista en ole harkinnut, mutta melkoisia ärsyynnyspuuskia oma tietotekninen osaamattomuus kyllä aiheuttaa. Tai ehkä se on itsekritiikkiä, mistä sitä tietää. Toisaalta bloggaamista on takana jo reilusti yli kolme vuotta, joten on kai se tervettäkin syväluodata omia tarkoitusperiään. Tänään korvaani kantautui kuitenkin kauniita lausahduksia ja kannustustakin, joten ehkä tästä(kin) ajan kanssa selvitään. Nenä pystyyn ja kohti syvempää nörttiytymistä! ;)


8 kommenttia:

 1. Tämä sinun blogisi on minun kolmas blogituttavuus netin ihmeellisessä maailmassa, jota aloin pari vuotta sitten seurata aktiivisesti. Täällä on kodikasta ja monet asiat tuntuvat niin omille, vaikka oma kotini ja blogini ovatkin ihan erinäköiset.

  Kaunis kangas essussa ja tykötarpeissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Kiva kuulla että oot kulkenut matkassa jo useamman vuoden, siinä ajassa on ehtinyt käsien kautta kulkea vaikka mitä. Se on muuten jännä juttu miten jossain blogeissa on kuin kotonaan, jokin jännä "tuttuus". :) Oot muuten ihana kun jaksat aina jättää kommentin, kiitos <3

   Poista
 2. Kriisinpoikasta on täälläkin ilmassa (jälleen kerran...).

  Mutta sinun blogisi on yksi suosikeistani, joten ei kannata lopettaa ainakaan! ;D Ulkoasu on mukavan rauhallinen, kuvat laadukkaita ja ompelukset kerta toisensa jälkeen onnistuneita kaikin puolin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas helpottavaa kuulla että muutkin kärsivät pienestä kriisinpoikasesta! Sulla on takana vielä aika paljon pitempi blogiura kuin mulla, joten varmasti oot päässyt reflektoimaan omaa bloggaamistasi useammankin kerran. :)

   Bloggaaminen itsessään on musta mukavaa ja antoisaa puuhaa, mutta ehkä se on se kärsimätön luonne, jonka on vähän hankalaa hyväksyä ettei kaikki tietotekniset kommervenkit onnistu kertalaakista (blogin ulkoasu, hienosäätö, kuvien otto ja käsittely ym.) Käsillä kyllä jaksais tehdä, ja blogin ulkoasuakin hioa, jos senkin vois tehdä näytölle konkreettisesti piirtämällä koodauksen sijaan.. ;D

   Poista
 3. Hei Annukka! Blogisi on aivan ihana! Olen löytänyt sen hiljattain, en ole varma miten, sillä tavallisesti en pahemmin lue blogeja enkä etenkään käsityöblogeja. En ole käsityöihminen, pikemminkin olen aina ajatellut olevani liian kömpelö ja kärsimätön, mutta blogistasi olen saanut inspiraatiota ja intoa kokeilla myös itse. Sinulla on hyvä ote - yhtä aikaa taiteellinen ja käytännöllinen! Oma kokemukseni luovasta työstä (ihan eri ala) on, että siihen kuuluu kriisit ja tekemisen merkityksen/mielekkyyden pohtiminen. Luulen että niiden kautta tekemiseen voi löytää uusia kulmia, ja lopulta jokin alkaa aina mennä eteenpäin. Siispä iloa hiljaiseloon & paljon luovuttaa ja voimia sinulle!

  t. Iida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos kauniista ja kannustavista sanoistasi Iida! Kiva kuulla että olet tiesi tänne löytänyt, ja että olet saanut innostuksen kipinän, vaikka käsityöt eivät ykkösjuttusi olekaan. Hyvä pointti tuo luovan työn kriisit, olet varmasti aivan oikeassa! Joskus on hyvä ottaa askel taaksepäin jotta näkee taas paremmin eteensä. Sinne on suunta, kunhan ensin saan taas "työvälineet" järjestykseen. Oikein mukavaa ja tunnelmallista marraskuuta sinulle!

   Poista
 4. Mitäköhän se suunnittelee... Kaikki käy, kunhan et lopeta! Sä oot meille monelle idoli :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan sun kanssas! :) Ei onneksi sentään lopettamisajatuksia, ei edes pitempää totaalipaussiakaan bloggaamisesta. Ehkä joku it-kurssi, tai sitten vaan raivokasta itseopiskelua.. (eli yritys-erehdys -meiningillä päätä seinään kunnes kyllästyn ja päätän että olkoon hyvä näin). ;)

   Poista