Sivut

13.9.2014

Perhospipot
Säätiedotus lupaa kirpakoita syysaamuja. Kun lippis ei enää riitä, tarvitaan pipoja. Koska neitokaiset ovat hyvin tarkkoja, on aivan turha tarjota vanhoja edellisvuoden pipoja. "Eihän tää vanha pipo ole yhtään samaa värimaailmaa mun verkkareiden kanssa!" Jep, pienestä se alkaa. 
Toiselle toiveesta violettia, toiselle pinkkiä. Molempiin pipoihin sivuun iso perhonen, hyväksi havaitulla tutulla tavalla. Ja mikä tärkeintä - nyt on samaa värimaailmaa niin verkkareiden kuin välikausihaalareidenkin kanssa!


14 kommenttia:

 1. Todella kauniit! miten saatkaan noin siististi kiinnitettyä kankaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Perhoset on applikoitu kankaaseen. Käytän apuna kaksipuoleista liimakangasta, sekä "pohjakankaan" (tässä tapauksessa pipon) nurjalla puolella irtirevittävää tukikangasta päälletikkauksen ajan. Lisäksi ompelen kuvat yleensä vain kerran-pari ympäri suoralla, melko lyhyellä tikillä. Trikoohan ei purkaudu. :)

   Poista
 2. Tyylikkäät pipot! Ihanasti käyvät värimaailmalta toisiinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Neitokaiset tietävät tarkasti mitä haluavat. :)

   Poista
 3. Nätit pipot! Perhonen antaa ihanan lisän peruspipoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain uutta pitää yrittää keksiä, kun ei luonto anna perisi ostaa kaupan pipoja.. ;)

   Poista
 4. Taas tosi kivat samanlaiset, mutta erilaiset jutut tytöille. Kauniit pipot! Meillä myös tyttö kantoi eilen kasan kankaita mun eteen, kun pitäisi saada uusia pipoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan luova ratkaisu toiselta! <3 Meillä ei vielä olla ihan tilausvaiheessa, yleensä joudun kyllä antamaan vaihtoehtoja joista sitten valitsevat mieluisimmat. Ois aika hauskaa päästä toteuttamaan sponaaneja toiveitakin!

   Poista
 5. Kivat pipot, niin sopivat sinun tytöille !
  Jossain varmasti jo kerroitkin, kuinka noita koristeita teet ?
  Toisesta kankaasta leikkaamalla ja ompelemalla vai kuinka ?
  Kiitos neuvoistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle!
   Perhonen on applikoitu kankaalle; silitin perhoskuosisen kankaan taakse haluamani kokoiselle alueelle kaksipuoleisen liimakankaan. Tämän jälkeen leikkasin perhosen tarkasti lähes ääriviivoja myöten irti, poistin paperiosan ja silitin toisen liimapuolen kiinni pipoon haluamaani kohtaan. Sen jälkeen kiinnitin nuppineuloilla pipon nurjalle puolelle hieman perhosta suuremman palan irtirevittävää tukikangasta ja tikkasin ompelukoneella lyhyellä pistonpituudella perhosen ympäri kahteen kertaan. Tikkauksen jälkeen revin nurjalla puolella olevan tukikankaan iti, ja ompelin pipon kasaan.
   Auttoiko tämä yhtään? :)

   Poista
 6. Ihanat pipot. Taitaa päätyä tämä(kin) idea ja malli toteuttamisjonoon. Tälle syksylle tarvitaan uusia pipoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipoja ei voi koskaan olla liikaa. Ei vaan voi. Ehkä? ;)

   Poista