Sivut

1.8.2014

Koiran sadeviitta



Enää 18 päivää siihen, että suuri metsästäjänalku pääsee maille ja mannuille lintuja jahtaamaan. On sitä odotettukin, talouden miesväki -isäntä ja koira- etenkin! Koska syksyä taitetaan enemmän tai vähemmän vaihtelevissa retkimaastoissa ja olosuhteissa, todettiin, että koira hyötyisi jonkinlaisesta sadetakista, taukopussista, tai tuulensuojasta, johon voisi tarvittaessa kylmemmälläkin säällä huilitaukojen aikana kääriytyä.



Ompelin siis herralle sadeviitan hyvin yksinkertaisella kaavalla vedenpitävästä, asiaankuuluvasti kuvioidusta teknisestä kankaasta. Kappale on kooltaan n. 140 x 100 cm, jonka pitkiin päihin (ylä- ja alareunat) on ommeltu kuminauhakuja. Kuminauha kiristetään erillisellä nyörikiristimellä, joten viitta on nopea pukea ja riisua. Lyhyet sivut on päärmätty ja yläreunaan on kiinnitetty pikaklipsit n. 15 cm välein (kuvassa). Alareunan kiristysnyörin ansiosta viitan saa vedettyä pussille osittain koiran alle, joten lämpö pysyy mukavasti pussin sisässä. Tarvittaessa pohjan voi jättää myös avoimeksi, jolloin koira pystyy hieman liikkumaan, esim. käymään makuulle, pussin kanssa. Kangas oli edullinen löytö Eurokankaan palalaarista, kuminauhanyörit ja klipsit vanhoista vaatteista kierrätettyjä. 



Koska kyse on kuitenkin vilkkaasta ja uteliaasta eläimestä, jää nähtäväksi kuinka sadeviitta palvelee tositoimissa. Esitestauksen perusteella mallikappale on kuitenkin hyväksytty.



"No niin... tuliko se asia jo selväksi? Pääsisinkö nyt pois täältä muovipussista?"

6 kommenttia:

  1. Pussi näyttää kyllä kivalta, nuo käyttäjän ilmeet ei vaan ihan vakuuta : D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttöjä ei ollut aivan vakuuttunut pussin toimivuudesta! ;) Reissu kylmään Lappiin muutti kuitenkin suhtautumista, ja oikein pyysi pussia ympärilleen tauon koittaessa ja leiritulen syttyessä. :)

      Poista
  2. OIIIIIHHH, kun tämä on kaunis koiruus! Noi korvat on kun hiukset :)
    Toivottavasti viitta on ollut hyvä käytössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on aika söpö koiruus kyllä. Hassu permanenttitukka korvineen! ;)

      Poista