Sivut

24.7.2014

Raitamekko
Kerran mekkoihin opittuaan niistä tuntuu hankalalta päästää irti. Ja onhan kaksi mekkoa yhdelle naiselle aika vähän, vai mitä sanotte? Perhosmekosta lähtien mielessä on pyörinyt musta-valkoraidallinen trikoomekko, sellainen hieman sporttisempi tapaus. Mistään ei kuitenkaan löytynyt raidallista -siis oikeasti jättiraidallista- trikoota, joten sellaista oli tehtävä itse. Ostin Kestovaippakaupasta hieman napakampaa valkoista ja mustaa jerseytä, ja ompelin niistä oman raitakankaan. Kun kangas oli valmis, loppu syntyi tutulla kaavalla kuin itsestään. Tykkään jättikokoisesta, kahden erilevyisen raidan kankaasta hurjasti ja mielessä olisi jos jonkinlaista vaatetta johon raitaa voisi käyttää. Harmi ettei sellaista saa mistään (vinkkinä kangaskauppiaille!), ei tuo yhteensaumurointi ihan ongelmatonta kuitenkaan ollut ja käytettävyyskin selvinnee vasta toistuvissa pesuissa.

PS. Äitini on joskus tokaissut että ihminen on aikuinen vasta kun polvet eivät ole joka kesä ruvella. Kuten kuvista voidaan -jälleen kerran- todeta, kinttuni ovat tänäkin kesänä siinä kunnossa ettei aikuisuus taida olla tämänkään vuoden riesa, mikäli tokaisua on uskominen. ;)

24 kommenttia:

 1. Kuvan nähtyäni tulin kiireen vilkkaa katsomaan mistä olet noin ihanaa kangasta löytänyt! :-D Minulla kun on vähän saman suuntaisia ongelmia raitakankaan löytymisen suhteen... ;-) Ihanan mekon olen ommellut, pidän tästä todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, nyt johdin sua harhaan! :) Mutta eikö olekin turhauttavaa etsiä jotain mistä on selkeä mielikuva, kuitenkaan sellaista löytämättä? Pitänee ehkä vinkkailla muutamaan pikkuputiikkiin näistä jättiraidoista, eihän se ainakaan haittaa. Jos oikein moni vinkkaa, vois ehkä saada valikoimiinkin. :)

   Poista
 2. Törkeen hiano! Kuulut bloggareiden parhaimmistoon ja innostat suuresti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi apua! En mä siitä parhaimmistosta tiedä, mutta tavoitteena on kyllä jakaa inspiraatiota muille. Mahtavaa jos oon onnistunut siinä! :)

   Poista
 3. Tämä on tosi upea! Minäkin kurkkasin kankaan perään :) Jaa-a, pitääköhän sitä alkaa tällaista(kin) teettämään, saas nähdä... Sun kuvat on vaan niin hienoja, että joka kerta kurkkaan, kun postauksen bongaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! <3 Jää seuraamaan keskustelua, taitaa tuolla Saumanvarassa olla useampi jättiraidasta kiinnostunut ilmoittautunut. Ainakin jättiraita on sellaista jota ei ole missään vielä ollut esillä saati sitten myynnissä! (ja jos päädyt sellaista tilaamaan, raita 1:3 tai 1:2 jossa korkeampi raita 20 cm tai yli ois ihaninta! <3 ;)

   Poista
 4. Ihana mekko ja kivat raidat. Ompelitko peittarilla tai kaksoisneulalla nuo kankaiden saumat saumurisauman jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangassuikaleet on ainoastaan saumuroitu toisiinsa. Tulin siihen tulokseen että saumakohdista tulisi liian jäykät ja mahdollisesti aaltoilevatkin jos niitä tikkailisi. Pelkkä saumurointi pysyy yllättävän hyvin aisoissa, silitin saumat ennen kankaan leikkuuta ja ommellessa tarkistin että saumanvarat jäävät kaikki samaan suuntaan. En ole kovin herkkäihoinen, joten muutamat ylimääräiset saumakohdat eivät mua haittaa, niitä ei juuri menossa tunne. :)

   Poista
 5. Aivan ihana mekko!!! :) Taitava oot!

  VastaaPoista
 6. Hieno ja hyvin istuva mekko!

  Minäkin kaipailisin jättiraitaa. Mulla on päähänpinttymä puna-valkoisesta, vähän jämäkämmästä trikoosta itselleni mekoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yhtään innostut niin kyllä se onnistuu itse ompelemallakin. :) Tosin, se on tietty aina arvoitus miten käy raitojen värien leviämisen pesuissa..

   Poista
 7. Kaunis mekko, upea rusketus ja elämää nähneet kintut :)
  Mu-va NAPPIVALINTA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämää nähneet kintut - sinäpä sen sanoit! Tästedes käytän tuota termiä! ;)

   Poista
 8. Tämä on magee! Ja käy sulle upeasti :)

  VastaaPoista
 9. Hieno lopputulos! Oikein urheilullinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sekin tavoite hieman reippaammasta ja urheilullisemmasta mekosta toteutui myös muidenkin silmissä. :)

   Poista
 10. Ihana mekko! Mistä olet kaavan hankkinut vai teitkö senkin itse? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaava on tosiaan itse tehty, muokkasin hyväksi havaitun topin pohjalta. :)

   Poista
  2. Kiitos! Kaava on tosiaan itse tehty, muokkasin hyväksi havaitun topin pohjalta. :)

   Poista