Sivut

19.7.2014

Hellemekot kierrätyshengessäAurinko, lämpö, kostea ilma, ihanasti puhaltava lämmin tuuli... kesä, niin rakas kesä! Paljon ei sisällä viihdytä, mutta päivän helteisimmän hetken aikana pakenin viileään ompelemaan pari hellemekkosta. Pitäähän sitä neitosilla hulmuhelmat olla vaikka laiska ei ole jaksanutkaan pesukonetta (ja jo olemassaolevaa, pyykkivuoreen hautautunutta mekkokasaa) pyörittääkään!Mekot syntyivät hämmästyttävän nopeasti kirpputorilta löytyneistä (3e /kpl, kuva yllä) aikuisten tunikamekoista. Helmojen lyhennys, rypytettyjen osien kevyt kavennus ja olkaimien lyhennys, tämän yksinkertaisempaa ei tuunaus voisi juuri ollakaan. Kelta-oranssiin mekkoon ompelin alimman harmaan raidan tilalle keltaisen kaitaleen, sillä lila-pinkistä mekkosesta meinasi tulla totinen taisto. Säikähdyksellä selvittiin, ja nyt ovat taas parhaat ystävät - ainakin hetken ajan. 

14 kommenttia:

 1. Ihanat mekot! Varmasti sellaiset, jotka otetaan vielä monena keväänä kaapista heti ensimmäisten lämpimien päivien aikana. Tuunaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi! Mäkin toivon että nämä olisivat pitkäikäiset, ainakin pituus ja säädettävät olkaimet lupaavat hyvää. Joskus sitä tekee hyviä löytäjä kirpparilta. :)

   Poista
 2. Hei vaan !
  Nuo hellemekot on aivan ihanat, kiitos vinkistä tuleviin ompeluksiin,

  Mummi, jolla 3 kk:n ikäiset tyttökaksosvauvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnea mummille kaksosista! Tyttöset tulevat ihan varmasti tykkäämään kaikenlaisista hepenistä ja helmoista. :)

   Poista
 3. Todella ihanat kesäiset hulmuhelmat:)

  VastaaPoista
 4. Ihanat mekot ja ihanat malli-tytöt :)

  VastaaPoista
 5. Onpa söpöt mekkoset!
  Ps.Tyttöjen kuvista huokuu aito ja paras sisarusrakkaus...♥ Vaikkaki tilanne saattaa olla "tehty", mutta tehdyn altaki se näkkyy.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne sellaisia neitokaisia - parhaat kaverit, kuin paita ja peppu. Mutta osaavat kyllä riidelläkin, aika paljonkin, usko pois. ;)

   Poista