Sivut

18.5.2014

Leikkiteltta




Kesä on täällä! Ulkona viiletetään aamuvarhaisesta iltamyöhään eikä sisällä viihdy kukaan. Keskipäivän kuumimpina hetkinä on kuitenkin kaipuu suojaiseen paikkaan johon käpertyä huilaamaan.



Vanhoja lakanoita reunapitseineen, vanha hulavanne ja Dylonin käsiväri. Lisäksi rikki menneen pakasterasian kuminen kansi ja pari pätkää narua. Yhteishinnaksi taisi tulla kokonaiset kuusi euroa! Revin lakanoista mielivaltaisen korkuisia paloja, väleihin ompelin reunapitsejä. Ylös kuja sopivan kokoiseksi pienennettyä hulavannetta varten. Päällimmäiseksi "katto" kiristysnyöreineen, kansi jossa oli narunmentävä reikä ja pätkä vahvempaa nyöriä. Lopuksi liukuvärjäsin koko komeuden pinkillä, kuinkas muutenkaan. 



Teltan pohjalle ompelin pyöreän patjan vanhasta petauspatjasta. Sisälle telttaan kannettiin kaikki ne sisustustyynyt joita ei tällä hetkellä käytetä sisällä. 




Hetken huilittuaan jaksaa taas juosta (ja allekirjoittanut pääsee vuorostaan kömpimään teltan suojiin päikkäreille). 

Helle on näköjään tehnyt tehtävänsä - sanoja ei irtoa, sormet ovat kankeat ja ajatukset taisivat jäädä ulos. Olen niiiiiin loman tarpeessa! Jos en osannut kertoa kaikkea olennaista, kysy, kommenttiboksi vastaa. 

35 kommenttia:

  1. Ai kun on ihana! Heti piti alkaa miettimään, että missäs meillä vois olla tämmöinen!?!? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai! Ja suosittelen kyllä lämpimästi, on ihana köllötellä selällään tuolla teltassa ja katsella hiljaa tuulessa heiluvan kankaan leikkiä, kuunnella lintujen laulua ja olla vaan. Ja lapset viihtyvät! Monet leikit on kehitetty, viihtyvät hyvin varjossakin kun on mitä puuhata. :)

      Poista
    2. Mä olen majanrakentamista pohtinut myös täällä. Josko tänä kesänä olisi paljon aurinkoisia päiviä.

      Poista
  2. Hih, mä tänään just tyttöjeni kanssa ideoin meidän partsille tuollaisen kesämajan lattiatyynyineen ja räsymattoineen =) Tosin mielessä oli Ikean 15€ maksava harsoversio (halkaisija 1,5m), mutta tuo itsetehty on paljon kivempi... pitäisköhän kaivaa sittenkin vanhoja lakanoita esille ja tehdä itse...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä Ikean harsoverhoa mäkin ajattelin, mutta piheyksissäni ompelin itse. Harsossa olisi kätevämpää kyllä se että se on kevyttä - tämä painaa aika tavalla kun on kuitenkin vanhoista entisajan paksuista puuvillalakanoista ommeltu. Pari kertaa se on rämähtänyt alas, mutta toisaalta siinä vaiheessa meno on majassa ollut kyllä astetta kovempaa.. ;)

      Poista
  3. Onpa ihana, niin herttainen! Voi kun meilläkin olisi edes hitunen katosta, johon tuollaisen ihanuuden saisi <3

    VastaaPoista
  4. voi ihana. meillon kanssa tosi lämmin parveke. monta kevättä ja kesää suunnittelen kaikenlaista meidän parvekkeelle ja aina se jää. ehkä nyt tänä kesänä?

    VastaaPoista
  5. Kylläpä on ihastuttava leikkipaikka!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana, niin soma. Taidan tulla blogiisi useamminkin kyläilemään. Jospa minäkin uskaltaudun vielä ompelukoneen kanssa leikkimään :)

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana kesäteltta! Tuolla kelpaa loikoilla :)

    VastaaPoista
  8. Ootpa ollu näppärä, ihanan teltan tytöt saanu, ja äitiki! :))
    Kesä on tosiaan tullu, eikä meinaa käsittää, tänne pohjoseen ku tuli niin yhtäkkiä. Pääasia, että se on täälä! :)

    VastaaPoista
  9. Ihana, kaunis ja kutsuva. Kelpaisi minullekin ;)

    VastaaPoista
  10. Voi IHANUUS mikä prinsessateltta!!
    Aivan ihana.... Ja ihanat tyttöset!

    VastaaPoista
  11. Oi miten upea huilausteltta! Meillekin ollaan haaveiltu jotain tämän sorttista moneen kertaan, mutta enpä ole saanut laiskuuksissani aikaiseksi. Pitäisi näyttää tämä kuva jälkikasvulle, niin voisivat alkaa tällaista kärttämään ja tulisi nopeammin tehtyä :)

    VastaaPoista
  12. Tää on tosi hieno! Joku tällainen oli itselläkin ajatuksissa tuonne terassille. :)

    VastaaPoista
  13. Ihan hulvattoman ihana! Tuolla olisi ihan pakko nukkua joka päivä päikkärit.

    VastaaPoista
  14. Ihana huiliteltta! Tahtoo myös tuommoisen :)

    VastaaPoista
  15. Ei voi muuta kuin taas jälleen ihailla sinun ideavarastoasi...ihan huikea !!! :)

    VastaaPoista
  16. Mahtava huilauspaikka! Tällainen täytyy kyllä jossain muodossa toteuttaa.

    VastaaPoista
  17. Ihana!! Tuolla saa varmasti nukuttua hyvät päikkärit =)

    VastaaPoista
  18. Tulipas tosi kiva tosta teltasta, ja kiva lisä nuo pitsit tuolla väleissä! Mainiota vielä tuo kaiken mahdollisen kierrättäminen, wau! Tykkään tästä isosti, ihana :)

    VastaaPoista
  19. Voi ihanuus!! Tälle laiskiaiselle kelpais kyllä ikean versiokin, tarttis vaan ensin sen vapaana olevan terassinpätkän.

    VastaaPoista
  20. Apua!! Tää on ihan mielettömän hieno! Mäkin haluan tonne köllimään.. ;) Tollanen tarvittaisiin ihan välttämättä meillekin.

    VastaaPoista
  21. Tosi hieno lököttely paikka! Täytyy pistää idea hautumaan.

    VastaaPoista
  22. Ihana! <3 Meidän talo todennäköisesti kyllä valmistuu heinäkuussa, mutta terassista en tiedä että koska :D Jos mä näytän tän miehelle ja sanon että se terassi pitää tehdä _heti_ että saadaan tämmönen sinne? :)

    VastaaPoista
  23. Tää on kyllä ihana! Heti ettimään meillekki köllöttelypaikkaa.. :)

    VastaaPoista
  24. IHANA!! Ompelitko tuon "pussiksi" ja sitten laitoit patjan sisään? Paljonko patjan halkaisija on? Tällaisen ompelen lapsille ulos, tarvikkeitakin löytyy kaapista!

    Johanna Lappeenrannasta

    VastaaPoista
  25. IHANA! tuo näyttää juuri sellaselta paikalta johon haluaa päästä heti käpertymään :)

    VastaaPoista