Sivut

1.4.2014

PilvimattoKevät ja kura. Loputon määrä hiekkaa. Nyt jos koskaan tarvitaan kuramattoja! Suorakaiteen mallisen maton kulmat tahtoivat rullaantua, ja onhan se nyt muotonakin vähän tylsä, vai mitä?
Sekatavarakaupat myyvät rullalla olevaa eteismattoa metrihinnalla, reilusta metristä saa hyvin kaksi isompaa ja muutaman pienen maton. Isot matot ovien eteen kuisteille, pienet neitokaisten leikkimökkiin.
Maton tekeminen on hyvin yksinkertaista; hahmottelin halutun pilven muodon tussilla kuramaton nurjalle puolelle keskikokoista lautasta apuna käyttäen. Tämän jälkeen leikkasin kuvion saksilla irti. Varasin hommaan järeämmätkin leikkurit, mutta uusi kuramatto oli sen verran pehmeää että tavallisilla saksilla pärjäsi loistavasti. 

Matoista tuli aika hauskat, juuri sopivasti hymyilyttävät olematta kuitenkaan silmiinpistävät. Tervetuloa rapa ja hiekka, taistelu teitä vastaan on aloitettu!


26 kommenttia:

 1. Kävin juuri viikonloppuna hankkimassa kuramattoa ja mietin jotain muodon leikkaamista. Päädyin nyt kuitenkin seinästä seinään ulottuvaan suorakaiteeseen tilan vuoksi. Mutta keittiössä olevan ulko-oven edessä voisikin olla kiva sellainen. Kesällä, kun tahtoo kaikki kulkea siitä eestaas.

  VastaaPoista
 2. Piti siis vielä kirjoittaa, että tosi kauniin muodon sait pilvimattoihisi!

  VastaaPoista
 3. Oi vau! Tätä täytyy kyllä kokeilla! t. rullautuviin kulmiin kyllästynyt :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mieletön idea!! Kiitos, tätä täytyy kokeilla :)

  VastaaPoista
 5. Kiva idea, ei varmasti olisi itselle tullut mieleen!

  VastaaPoista
 6. Ai apua! Mahtavia, pakko apinoida, ja tehdä meille myös tollaset! :))

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanat matot, pakko itsekin saada tuollaisia.

  VastaaPoista
 8. Voi ei, kun hieno! Pakko varmaan laittaa inspiraatiokansioon odottamaan muuton jälkeistä elämää. :)

  VastaaPoista
 9. Onpa kauniit kuramatot. Oon noita pilvimattoja kans Etsyssä ihaillut, mutten silti olisi itse tajunnut, että tuota eteismattoahan saa rullatavarana. Pitäisiköhän sitä itsekin leikellä jotain kivoja muotomattoja.. Mukavaa kevättä! ~K~

  VastaaPoista
 10. Kaunis ja yksinkertainen. Tykkään.

  VastaaPoista
 11. Aivan mahtava idea! Täytyykin lähteä käymään paikallisessa rautakaupassa katsomassa joskos tällä puolella maailmaa myytäisiin vastaavanlaista mattoa metritavarana :) Sopivasti osuin blogisi ja tämän postauksen kohdalle kun miehelle tänään juuri mutisin kuinka kamalia meidän etu ja takapihan kynnysmatot/kuramatot on :)

  VastaaPoista
 12. Ooh, aivan mahtava idea. Taidan apinoida kunhan ehdin kauppaan! <3

  VastaaPoista
 13. Tosi hauska idea. Onko reunojen rullaantumista tapahtunut näissä matoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Titta! Reunat eivät ole rullaantuneet lainkaan näissä pilvenmuotoisiss matoissa. Perus suorakaitessa nurkat tahtovat nousta, mutta näissä matto painuu tiiviisti lattiaa vasten. :)

   Poista
 14. Aivan mahtava idea! Toivon että muistan tämän sitten joskus kun suunnittelen taas uutta eteistä, nykyisessä kun on jo sinne sopiva matto.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää toimii muuten hyvin! Ei rullaannu kulmat kun ovat pyöristettyjä, ja hauskasti uppoaa muutenkin kuistille, vasta kohdalla huomaa että kyse on pilvestä. :)

   Poista