Sivut

10.1.2014

Neulostunikat
Vihdoin ja viimein, pitkän, pimeän ja kostean syksyn jälkeen on luvassa pakkasta! Sehän tarkoittaa sitä, että nyt jos koskaan on aika ommella lämmintä vaatetta, jotta trikootunikoissaan ja sukkiksissaan juoksentelevat neitokaiset säästyisivät vuotavilta neniltä ja kylmiltä varpailta.
Hetken (ikuisuuden) kaapissa marinoituneet Majapuun neulokset muotoutuivat perustunikoiksi; pitkät hihansuuresorit, a-linjainen helma ja napakka pääntie, jossa keskellä pieni rypytys. Alkuperäinen ajatus oli tehdä poolomalliset tunikat oman sydäntunikan tapaan, mutta kokemus on osoittanut että mitä vähemmän huppua tai kaulusta, sitä helpommin vaate valikoituu kaapista lapsen päälle. Samalla opettelen olemaan kikkailematta liikoja, joskus yksinkertainenkin voi olla kaunista.
Raati kelpuutti tunikat ja ompelija huokaisi helpotuksesta. Kerrasta toiseen jaksan ihmetellä sitä miten voimakas näkemys neitosilla on mitä vaatetukseen tulee. Viis retrosta, reippaista sinisistä ja vihreistä - pinkkiä, söpöä ja kimaltavaa meille, kiitos! 


18 kommenttia:

 1. On sulla kyllä tarkka ja tiukka arvosteluraati siellä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raati on on täyttä terästä ja vankkoja mielipiteitä! Ei auta ees lahjominen.. ;)

   Poista
 2. Nämä on ihanat ja sun kuvas on aina niin ihanat ja ihanat tytötkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! Neitokaiset ovat jo oppineet että kun kysyn saanko ottaa muutaman valokuvan, pääsevät pelleilemään ja esiintymään sydämensä kyllyydestä. Aika usein myös kuvien idea tulee heiltä itseltään, tosin välillä saan jarrutella ettei jokainen blogiin kuvattava kuva ole pelkkää kielen esittelyä.. ;)

   Poista

  2. onpa söpmjä tunikoita.Usein kankaat marinoituvat täälläkin kaapin perukoilla,odottaen sitä ompeluinspistä.

   http://www.madeinkoti.blogspot.fi

   Poista
 3. Ihania molemmat! Ja juuri meinasin kommentoida samaa kuin edellinen, että sun kuvat on aina niin mahtavia pikku mimmeistä! :) Saavat hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja ihanaa että hyvä tuuli leviää, sitä tarvitaan aina! :)

   Poista
 4. Kauniit paidat ja hullaannuttavan ihanat kuvat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hullaannuttavia kuvia hulvattomista neitokaisista.. ;)

   Poista
 5. Ompas mukavan malliset! Oon tässä rohkeutta keräilly josko uskaltautuisin meidän Murulle ommella jotain. "Liian taitava" Mummu on ehkä pitänyt meitä liian hyvällä ja lykännyt kokeiluintoa, kun on niin helpolla päässyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile vaan rohkeesti! Ompelu kyllä vie aika nopeesti mukanaan, joten tarkkana pitää olla. :)

   Poista
 6. Voi veljet, miten ihanat tunikat! Kuvatkin saa hymyn huulille. Kiitos tästä piristyksestä!

  VastaaPoista
 7. Uusi lukija ilmoittautuu :) ihania pirteitä kuvia (ja tytsyjä) sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa JenniE! Ja voi miten kiva että jätit jäljen käynnistäsi, on aina kiva tietää ketä uusia liittyy seuraan. :) Toivottavasti viihdyt jatkossakin. :)

   Poista
 8. Ihanat tunikat! Ja nuo mallit! <3
  Linkitin muuten sun pompom ohjeen, kiitos vaan hyvästä ohjeesta, sulla on tällä aina vaikka mitä mitä tekisi mieli toteuttaa mutta kerrankin sain tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallit on melkoisia irmeleitä! ;) Hyvä jos ohje oli toimiva, sitä aina lukee niitä tehdessään sen sata kertaa ja julkaisun jälkeen löytää ties kuinka monta virhettä.. Kävinkin kurkkaamassa sun blogissa, siellä oli melkoinen meno ja melske kaveribileissä! :))

   Poista
  2. Jep, vilskettä riitti! ;D Ohje oli tosi hyvä, käytin juuri sellaista paksua köpöä rautalankaa jota sattui miehen työkalulaatikosta löytymään ja toimi oikein hyvin! ;)

   Poista