Sivut

20.8.2013

Jymy


Hupsista! Olenpas ollut huomaamattani pitkään hiljaa, tahaton blogitauko on kestänyt jo kuukauden. Koska hiljaisuuteen on hyvä syy, voidaan se katkaista tekemällä paljastus - talouteen on tullut hauvavauva. 
Pieni karvainen täystuho on ottanut taloudesta sille kuuluvan paikan kaikkine tihutöineen ja lattialla seilaavine karvakasoineen (ja minulla hiljalleen kasvavine harmaine hiuksineen..), mutta samalla se on vienyt kaikkien sydämen.
Ompelin pennulle makuualustan Eurokankaan teknisestä, kevyesti kosteutta pitävästä kankaasta. Alustalla on kokoa 60 x 80 cm, sivusta löytyy vetoketju päällisen riisumista varten. Sisällä on kierrätyskeskuksesta ostetun patjan jämät ja päälle applikoin rennolla otteella tulevan suuren metsästäjän nimen. Hieman teettää hankaluuksia kestää noita irtokarvoja, mutta vaihtoehdoksi annettu maastokuosinen kangas ei läpäissyt seulaani. Miksiköhän..? 

17 kommenttia:

 1. Ihana hauvavauva <3 ja tosi kiva peti. Onnea uuden perheen jäsenen johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! On tässä opettelemista taas, vaikka aikanaan kotikotona asuessani meillä koira on olikin. Vilskettä riittää kun neitokaiset + koira juoksevat kilpaa kukkapenkeissä.. ;)

   Poista
 2. Voi JYMY! Ihana!! Mikän rotuinen tämä on? Eihän vain karkeakarvainen seisoja..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jymy on pienimünsterinseisoja. Sen enempää en rodusta sitten tiedäkään, mutta kuulemma seisova lintukoira. Oon niin pro näiden metsästys- ja koira-asioiden kanssa että ihan heikottaa.. Mut neljä jalkaa sillä on, ja häntä! ;)

   Poista
  2. Tuo meidän seisoja on sulattanut mun sydämen, enkä rotua enää vaihtaisi :) hyvin samantyyppiset pennut meillä molemmilla on kasvamassa! Alku on aina rankkaa, meilläkin tuo on tuhonnut lapsen pdhmoleluista 50%.. Mutta kai se tuosta vähän rauhoittuu kun ikää tulee ja koiran pääsee tositioimiin! Liikunnan tarve on vain valtaisa jo tuolla 5kk ikäisellä.

   Poista
  3. Vauhtia tosiaan täälläkin riittää vaikka Jymy onkin vielä tosi pieni, vain 9 vkon ikäinen. Mitähän se on sitten kun oikein vauhtiin pääsee...? Tosin, on tuo jo nyt oppinut että kun neitosten vauhti on ylimmillään, silloin on paras nelijalkaisen paeta -raukkaparka tunkeutuu kodinhoitohuoneen kiintokalusteiden alle omaan rauhaan! Näköjään oma kuljetushäkkikään ei ole tarpeeksi rauhallinen (meluvapaa) paikka. ;) Hyvin oppivainen tuntuu tapaus olevan ja intona kaikesta mitä rakas kanssaeläjä sille opettaa. En pistä pahakseni! Alkuun en ollut ihan niin innoissani tästä koira-asiasta (enkä ihan 100% intona edelleenkään), mutta eihän sitä voi olla rakastamatta kun se unisena kömpii iltasella syliin kun istun venyttelemässä lattialla.. <3

   Poista
 3. IHANA!!! :) Onnea uudesta perheenjäsenestä!! Hieno peti hauvavauvalla! Minä tein joskus paljon "omapaikka" tilkkupeittoja koirille, mutta tilkkupeitot ja pikku tuholaishauvat ei ollut ehkä ihan maailman paras yhdistelmä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auuuts!! :D Voin vaan kuvitella sen pölläkän mikä on käynyt! Minäki suunnittelin vaikka minkälaista petiä koiralle, kunnes lopulta tulin järkiini - tässä on niin vähän tuhottavaa että jos päättää petinsä repiä, niin repiköön. Pysyy sitten ainakin poissa ovenkarmeista. Ehkä. :)

   Poista
 4. Ohhoh, onpas teille vauva siunaantunut :) Paljon onnea ja eiköhän se olo ja elo tasaannu tämänkin kanssa kun ikää kertyy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin että tasaantuu. Ei vaan sovi kärsimättömälle sen tasaantumisen odottelu, varsinkaan kun pentu tuntuu olevan tavallista itsepäisempää sorttia.. ;)

   Poista
 5. tää on niin hieno ja ihana koira.

  VastaaPoista
 6. Onpas hauska hauveli! :) Hei, minä käytin sinunkin blogissasi näkynyttä ideaa ruttupiposta ja pitsinauhasta. Käypäs kurkkimassa mun versio täältä: http://raitapaituli.blogspot.fi/2013/08/pipot-perheen-naisille.html

  VastaaPoista
 7. Ompas jymyuutinen!!! Suloinen hauveli! <3

  VastaaPoista
 8. Söpö jymyliini! Pentuaika voi olla rankkaa, mutta se on myös antoisaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo söpö. Ja pentuaika on ihanaa, vaikka kyllä toi riiviö koettelee mun hermoja pahemman kerran.. ;) Mutta onhan se sitten ihana kun iltaisin lasten mentyä nukkumaan se kokee saavansa tilaa ja täydet oikeudet valloittaa sylin, kömpii viereen nuuskuttamaan ja tunkeutuu syliin nukkumaan. Suloisuus. <3

   Poista