Sivut

22.7.2013

Neitokaisten tupa ulkopuolelta
Blogissa on loppukevään ja alkukesän aikana elelty hiljaiseloa. Syy siihen on löytynyt ulkoa; on tehty pihaa, istutettu pensaita, kyhätty kasvimaata, rakennettu varastoa, maalattu taloa ja ennen kaikkea tuunattu leikkimökkiä! 


Mökki on hankittu käytettynä, joku isäntä on sen omin käsin nikkaroinut. Se on ihanan iso, ulkomitoiltaan 2 m x 3 m, ja korkeuttakin niin että sisällä mahtuu aikuinen seisomaan. Leikkimökin kanssa olen koko ajan pyrkinyt orjallisesti noudattamaan ajatusta että mitään ei varsinaisesti osteta, vaan käytetään hyväksi jo olemassa olevia tarvikkeita ja tavaroita. Pieni poikkeus piti tehdä mökin kattomateriaalin kanssa, sillä mökissä ostettaessa ollut huopakatto kupruili ja oli reunoiltaan niukka, joten vesi pääsi katteen ja laudoituksen väliin tekemään tuhojaan. Samanaikaisesti kun rakenteilla olevaan pihavarastoon tilattiin peltikatto, sai leikkimökki osakseen yhtä komean katon. 
Pienen ikkunan tilalle vaihdettin iso, yli vuoden jemmattu vanha ikkuna. Maalasin tuvan ulkopuolelta samanväriseksi kuin talo ja pihan muutkin rakennukset, lupauksen henkeen ylijäämämaalilla tottakai. 
Tuvan lattiapinnat olivat ostovaiheessa raakalaudalla ilman mitään käsittelyjä. Paremman kulutuksenkeston ja siisteyden toivossa käsittelin pinnat Tikkurilan Valtti-terassiöljyllä, joka sekin oli ylijäämää talon terassien käsittelyn jäljiltä. Myös liitutaulumaalia oli ylimääräistä, joten oven sisäpinnat saivat sitä pintaansa. 
Pienen riman avulla saatiin näppärä syvennys liiduille, jotka eivät nyt pääse karkaamaan vaikka ovea kuinka leikin aikana auottaisiinkin.
Kaiken kaikkiaan ollaan kaikki - niin neitokaiset itse, kuin minä ja rakas kanssaeläjäkin, mökkiin erittäin tyytyväisiä. Ihanasti tilaa leikeille joita mahtuu myös aikuinen mökkiin mukavasti seuraamaan, mutta sen lisäksi reilusti säilytystilaa talven ajaksi. Jotta ei kuitenkaan ihan pelkäksi fiilistelyksi menisi, niin kiinnittäkääpä huomionne tuohon kauniin vihreään sokkelin koristukseen. Joku varmaan tunnistikin sen jo etanaesteeksi. Kyllä. Mökin lisäksi saimme mukanamme alivuokralaiset, ne ihanat tappajakotilot jotka syövät puutarhasta kaiken. Normaalisti ihmiset kiertävät esteillä kasvimaitaan, mutta me saarrettiin leikkimökki. Kaikenlaista! 


6 kommenttia:

 1. Ihana mökki! Hyvä keksintö tuo liitutaulumaali ovessa, täytyypä ehdottaa lapsenlapsien mökkinkiin :)

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana mökki! :) Todella kaunis ja iso ikkuna tuo kivasti lisää valoa tilaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiva mökki ja kivoja ideoita! Hauskoja leikkihetkiä neitokaisille :)

  VastaaPoista
 4. Onhan hieno mökki! Ihana on varmasti tuolla leikkiä :)

  VastaaPoista
 5. Hei,
  linkitin tämän postauksesi: http://annukanaurinkoiset.blogspot.fi/2013/02/pitsikaitaliina.html
  ja blogisi omaan blogiini, kun sain täältä hääsomistukseen niin hyvän idean! Toivottavasti ok :)

  terkuin hoo

  VastaaPoista