Sivut

8.7.2013

Kioski

Kioski on jo vanha juttu niin meillä kuin blogeissakin. Vaan ei haittaa, moneen muuntuva kioski on meillä ollut jo kahden kesän ajan leikityin leikki. Miten kasa jämälautaa voikaan muotoutua niin rakkaaksi ja monipuoliseksi leikkivälineeksi!
Rakas kanssaeläjäni nikkaroi kioskin pyynnöstäni viime kesänä talon ollessa vielä vahvasti raksa-vaiheessa, ajatuksena että parivuotiaat neitoset pysyisivät edes hetken aloillaan. Kauppaleikki sujui sopuisasti siihen saakka kunnes kauppiaana toiminut neiti B ei suostunut myymään asiakkaana olleen neiti A:n toivomaa kiveä. Tästä suivaantuneena neiti A nappasi kiven omin luvin, jonka seurauksena neiti B päätti jysäyttää väärin toiminutta sisartaan toisella kivellä päähän. 
Selkkauksesta opittiin, ja kioski sai tänä kesänä lisävarusteeksi verhon eteen suojaamaan myytäviä tavaroita  pitkäkyntisiltä ja hyllyn jolle laajentaa valikoimaa. Kaikki kankaat ovat jämiä mekoista, päiväpeitoista, kasseista ym.  Lisäksi ompelin pallonauhan ja ylärimaan ruuvattiin valokuvakehyksistä tehty liitutaulu johon voi raapustaa mitä kioski milloinkin esittää. Useimmiten se on kuulemma kirjasto, ja iltasatuaikaan kaikki kirjat löytyvätkin kuistilta.. 
Nämä kankaiset leivokset, "pumpulat", ovat siis ainakin toistaiseksi jääneet tarpeettomiksi neitosten kilpaillessa siitä kuka saa tällä kertaa olla kirjastovirkailija ja kenen tehtäväksi jää kirjojen lainaaminen. Ja  kaikista lisävarusteista huolimatta varuillaan saa edelleen olla niin virkailija kuin lainaajakin, kyllä tuosta lainauskapulastakin saa aika napakan lyönnin otsaansa jos väärin erehtyy käyttäytymään. Testattu on! 


6 kommenttia:

 1. Mikä siinä on, että lapset tykkää AINA kioskileikistä? Muistan, että itse sitä leikittiin lapsena ja nyt omat lapset. Siinä on jotain! Ihania kuosia teidän kioskissa. Mä olen tehnyt tuollaisia "pumpuloita" neulatyynyiksi. Nättejä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kioskileikeissä on varmaan jotain semmoista taikaa mitä ei vanhemmiten enää muista. :) Mekin ollaan veikkapojan kanssa leikitty kioskia niin paljon muksuna! Nuo pumpulat on neulatyynyjä kans, mutta ihan leikkileivoksiksi tehty. :)

   Poista
 2. Ihana! Ihana tarina, muistan samanlaiset leikit oman siskoni kanssa pienenä ja juuri rakennusvaiheessa. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa lukea että myös muilla leikkivälineet muuntuu lyömäaseiks. Mä pistin tilaukseen tämmöisen kiskan, saa nähdä valmistuuko täksi kesäksi. Ihana päivitys, tunnelma välittyy ihanasti :)

  Heidi/Skude

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lyömäase on paras millä pitää sisko loitolla. Näköjään. Ja tosiaan huitomiseen käy tarvittaessa ihan mikä vaan.. ;)

   Poista