Sivut

3.6.2013

Vanhasta uutta - Housut nro 1.

En ole unohtanut uudenvuodenlupaustani. Siis sitä, että lupasin vakaasti hankkiutua eroon vanhoista materiaalivarastoistani. Tai jos nyt ei kokonaan eroon niin ainakin karsia niitä rankalla kädellä. Eihän se ihan putkeen ole mennyt, saldo taitaa olla tällä hetkellä pahasti plussan puolella, mutta yritys on ainakin kova! Tässä jälleen yksi todiste. 






Korjausompeluja seitsemän vuotta (kyllä, luit oikein) odottaneet housut saivat kyytiä kun päätin että nyt loppui kangashyllyn tukkeena oleminen! Vyötärökaitale nappeineen sai väistyä resorin tieltä, samoin lahkeet lyhenivät polvimittaisiksi. Tismalleen oikeansävyistä resoria oli mahdotonta löytää, joten laitoin Ommellisen Liisan inspiroimana reilusti eriväriset, pirteän raitaiset. Nyt kelpaa töissä kontata ja könytä, ei muuten kiristä eikä purista!




Ja tässä vielä lähtötilanne ikuistettuna. Joku ehkä tykkäisi housuista sellaisenaan, itse en oikein osannut käyttää vaikka en poiskaan raaskinut laittaa. Kannatti kuitenkin jemmata se seitsemän vuotta (ja kymmenkunta muuttoa), nehän on nyt just eikä melkein! 

Ja jatkoa seuraa, sakset ovat viuhuneet..

14 kommenttia:

  1. Kuinka ihanaa onkaan saada oman vaatekaapin sisältö muokattu sopivammaksi, mukavammaksi ja just oman näköiseksi. Tosi kivat housut tuli! Taidan matkia ideaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta! Ja miten hyvä mieli tulee kun saa lähes nollabudjetilla aikaiseksi hyvinkin käyttökelpoista vaatetta. Tykkäisin välillä käyttää vähän siistimpiäkin vaatteita, mutta työn sanellessa ehdot pukeutumiselle koitan sitten saada omin käsin sitä ilmettä ja tekemisen jälkeä näkyviin - jos vaan jaksan. Enemmänkin vois!

      Poista
  2. Oi kun tuli KIVAT!!
    Erittäin onnistunut housun tuunaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nipsu! Mua alkuun vähän jännitti saksia uudenkarheita, alkuperäiseltä hinnaltaan suht arvokkaitakin housuja.. Toisaalta, ei mitään menetettävää, sillä eipä niitä ollut tullut käytettyä ennenkään. Onneks onnistuivat kuitenkin!

      Poista
  3. Mielettömän hyvä idea, harmittaa että omat vastaavat housut on jo lähteneet kiertoon! Mutta taatusti menen katselemaan omia housujani nyt ihan uusin silmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi että housut ovat matkanneet maailmalle! Mut jos sieltä kaapista löytyis jotain muuta uhrattavaa? :) Mulla on tulossa muuten vielä kahdet tuunatut housut lisää blogiinkin kunhan kuvatuksi saan, käy kurkkaamassa parin päivän päästä!

      Poista
  4. Hauska idea tämä tuunaus! Mulla olisi yhdet turkoosit housut (joita olen myös jemmannut ja jemmannut), jotka voisivat kokea samanlaisen kohtalon. Niissä on lahkeissa ketjuöljytahroja, mutta nehän lähtisivät tässä käsittelyssä sopivasti pois... Mä olen jemmannut siitä vaan 4 vuotta. Eli on vielä aikaa marinoida niitä hetki kaapin perällä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nehän on jo sellaisessa hyvässä marinointi-iässä, sellaisia keski-ikäisiä ehkäpä? ;) Lahkeet lyhyiksi ja tahrat pois vaan, niistä tulee ihan kuin uudet vielä!

      Poista
  5. tosi kivat tulit, kelpais kyllä mullekin ;)

    VastaaPoista
  6. Näyttääpä mukavilta! Eipä olisi ensimmäisestä kuvasta arvannut lähtökohtaa. Mullakin on ompelulistalla pojalle serkun pojan vanhojen suoralahkeisten tuunaus kesäcapreiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrätysompelu on tosi mukavaa! Toivottavasti capreista tulee hyvät! :)

      Poista