Sivut

5.6.2013

Raitapaita ja lähiöfarkkushortsit
Pirteä raitapaita on ehdoton uusi suosikki! Ohut raitatrikoo on palalöytö Triteksiltä Tampereelta, kaavan pohjana Ottobren 'Summer basic' (2/2013) koossa 36. Olin kyllä lukenut että mallin vyötärölle koottava löysyys ei imartele vartaloa, mutta en uskonut. Ensimmäisen kasauksen jälkeen totesin että jos pussitus luo jopa kaltaiselleni kukkakepille illuusion pelastusrenkaasta, kaava todella tarvitsee muokkausta. Saumuroin pussitukset suoriksi ja lopputulos on paljon parempi. Jälkeenpäin lisäsin pääntielle kevyet laskostukset - viisas olisi rypyttänyt miehustakankaan jo ennen pääntien kanttausta. Kiva se on noinkin, vähän erilainen toispuoleisuuksineen.
Tuunausompeluksena valmistuivat shortsit vanhoista, alapäin ihanasti levenevistä farkuista. Kun sovittelin puolesta reidestä leikattuja farkkuja sopivan mitan löytämiseksi, ystävä totesi hyväntahtoisesti niiden vaikuttavan aidoilta lähiöfarkkushortseilta. Sellaisilta, joilla vois katu-uskottavasti mennä lähikauppaan ostamaan perjantai-illan tarvittavia. Jep jep.. kuumeisesti mietin miten lähiölookin saisi karsittua minimiin, ja päätin ommella lahkeensuiden käänteet huomaamattomiksi ja lisätä varmuuden vuoksi vielä söpöt rypytykset sivusaumoihin. Etteivät vaan sekoita paikallisiin lähiökukkasiin! Rypytyksen kokoavat "nauhat" ovat pätkät lahkeensuista leikattua kanttausta.


4 kommenttia:

 1. Kaunis asu! Hyvin käy tuo rypytys noihin shortseihin.

  VastaaPoista
 2. Jostain kumman syystä minun kaikista summer basiceistä löytyy edelleen ne sivupussitukset! Minusta ne sopivat ehdottomasti tuohon paitaan, ne tuovat myös sopivasti väljyyttä siihen alavatsan kohdalle (joka joskus pömpöttelee) ;)

  VastaaPoista
 3. Farkkushortsit on just sitä kamaa jota mäkin pystyn tekemään, tosin se trailer trash-vaikutelma jää aika vahvasti.... tuossa kiva idea siistiä ilmettä!
  mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista