Sivut

11.5.2013

Luovuus (DIY Ylva Skarp)

Joskus idea voi olla hyvinkin nopea ja yksinkertainen. Kun ajatus juoksee, paperin reunat täyttyvät erilaisista suherruksista.
Useimmiten suherrus on vain tajunnanvirtaa vailla sen suurempaa merkitystä, mutta toisinaan seasta voi napata hyvänkin ajatuksen.
Olen katsellut tekstitauluja, erilaisia printtejä ja struktuureita sillä silmällä jo pitkään, mutta aina jokin tökkää - useimmiten se on hinta, joskus kieli. Kivoimmat mietteet ovat usein englanniksi mutta suosisin mieluiten kotimaista. Ylva Skarpilla on monia kivoja printtejä ja niistä inspiroituneena loin oman. 
Eihän se pääse painimaan lähellekään samassa sarjassa esikuvansa kanssa, mutta tykkään soljuvasta, kauniista, omannäköisestä sanasta ja tärkeästä viestistä. Ja ei tuo hintakaan jäänyt harmittamaan, 40 x 50 cm "printti" on maalattu olemassa olevilla akryylimaaleilla Tiimarin ale-laarista löydetylle -70% kartongille. Hinnaksi jäänee siis huimasti muutaman kymmenen senttiä 48,00 € sijaan. 
Ja kun vauhtiin pääsin, piirtelin lisäksi pienen sydäntaulun, joka sai nimekseen 'Joukossa'. Tämänkin alkuperäinen idea on marginaalisuherruksista poimittua. 
Kun intoilin tauluista -erityisesti 'Luovuudesta'- rakkaalle kanssaeläjälle, lipsahti tämän suusta spontaani lausahdus: "Onko tuo se taulu?" Hetken selittelyn jälkeen taulu sai hyväksynnän, kunhan rinnalle ilmestyisi vielä taulu sananaan jokin metsästykseen liittyvä. Tulevaisuudessa kodistamme saattaa siis löytyä vielä 'Tarkkuuskin', kuka tietää.

6 kommenttia:

 1. Minäkin tykkäisin eniten kotimaisista teksteistä, mutta samat syyt, eli hinnat ja melko suppea valikoima on pakottanut olemaan "luova" ;) Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 2. Jännä juttu ettei kotimaisia tekstejä ole tarjolla - tai jos on, ne ovat sarjaa "Isäntä" tai "Emäntä", jotka eivät sitten täytä puolestaan laatukriteereitä.. ;)

  VastaaPoista
 3. tuo juuri sitä mitä mieki arvostan, ite tehtyä taidetta:) ja hinta on kohillaan ! mieki oon muutaman taulun tehnyt just kopioimalla ...ja mulle menee täydestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se on pääasia että itse on tyytyväinen, sanokoot muut mitä hyvänsä! :)

   Poista