Sivut

8.2.2013

PitsikaitaliinaJoitakin asioita ei yksinkertaisesti pysty vastustamaan. Kuka on tahollaan viehtynyt mihinkin asiaan, oma ihastukseni koskee pitsiliinoja. Ei liene tullut yllätyksenä, varsinkaan jos on blogiani yhtään pitempään seurannut? 
Olen keräillyt pitsiliinoja moniin erilaisiin projekteihin. Yksi on kuitenkin ollut mielessä ylitse muiden ja se on tämä ihanuus - pienistä pitsiliinoista koottu kaitaliina. Liinat ovat saatuja, kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista ostettuja, ja löytyy sieltä seasta muutama varta vasten virkattukin.
Toteutus oli hyvin yksinkertainen; liinat saivat valkaisevan konepesun, sen jälkeen ne höyrytettiin muotoonsa, sommiteltiin kauniisti ja harsittiin kevyesti yhteen. Alkuperäinen idea on jostain jo vuosia sitten bongattu  ja vaikka en aivan varma lähteestä olekaan, syyttävä sormeni osoittaa vahvasti Pinterestiä kohti.

Pinterestistä, visuaalisen haaveilijan unelmien täyttymyksestä, voisin puhua vaikka kuinka pitkään, mutta tiedän että blogin lukijoista löytyy muitakin kenellä on ongelmia ajanhallinnassa - tekemistä olisi niin paljon, ettei nykyiselläänkään ehdi toteuttaa kaikkia ihania visioita. Pinterestistä niitä saa kasoittain ja taas kasoittain lisää, ja bonukseksi siellä henki salpautuu ihanien kuvien ja ideoiden äärellä. Tutustuu ken uskaltaa, itse olen joutunut asettamaan itselleni rajoitteen - vierailuja maksimissaan kahdesti viikossa, 30 min kerrallaan. Rajoituksesta huolimatta kuvia on kertynyt vajaassa parissa vuodessa 963 kpl.. köh. Kuka muu uskaltaa tässä julkisesti tunnustautua käyttäjäksi?

18 kommenttia:

 1. Mä en käytä! Mikä voi toisaalta olla ihan hyvä juttu, koska tiedän siellä olevan LIIKAA kaikkea ihanaa :) Ehkä mä ihan vain joskus vähän koitan... :)

  Liinasi on KAUNIS ja sopii täydellisesti tuon mudanvärisen / harmaanbeigen pöytäliinan kanssa. Kerrassaan ihana on tuo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot viisas Nipsu! Siellä todellakin on kaikkea yli-ihanaa, ja helposti iskee ahdistus kun tajuaa realiteetit - kaikkeen ei vaan millään voi ehtiä. Huooookauuus. =)

   Pöytäliina on vähän feikki, se on itseasiassa ompelua odottavaa, päärmäämätöntä Ikean pellavaa jonka viritin lavasteeksi kaitaliinan alle. Pöydänkannen puunväri ei imarrellut pitsiliinaa, joten joku pikaratkaisu piti keksiä. ;) Mutta totta puhut, mahtava pari ovat, ja koska pellava on Ikeassa älyttömän halpaa, voisihan sitä vaikka liinaksikin ostaa. Vaan kuka silittäis sit aina mun ihanan pellavaliinan pesun jäljiltä...? =)

   Poista
  2. Hitsi, meinasinkin laittaa, että onko tuo Iksun pellavaa! Mä tiedän, se on NIIN halpaa ja ihan hyvää matskua. Taidampa haluta itsellenikin tuota ja tuon värisenä, juurikin pöytäliinaksi :)

   Poista
  3. Ikeaapa hyvinkin! Sieltä tekee toisinaan löytöjä kangasostojen suhteen, esim. ne paksut puuvillat ovat avan loistavia hinta-laatu-suhteeltaan. :) Sinne vaan! :)

   Poista
 2. "Löysin" pinterestin vasta, mutta voin kuvitella, että siihen jää koukkuun! Liina on aivan mielettömän hieno. Harmi, ettei itsellä ole paljoa pitsiliinoja varastossa eikä siistiä ja kaunista kotia, jonne tuollainen sopisi.. En tiedä, kummastako muutoksen aloittaisi kodista vai liinoista... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riinu, älä huoli, kodin puitteet ovat ehkä kunnossa, mutta siisteydestä ei ole kyllä täälläkään usein tietoakaan! Onneksi valokuviin saa rajattua tiukasti vain sen olennaisimman ja se suloinen (ja vähän vähemmänkin suloinen) kaaottinen todellisuus jää rajauksen ulkopuolelle.

   Nimim. Ei meilläkään oikeasti käytetä kunnon pöytäliinaa, ja pitsiliinakin on usein kasassa pöydän toisessa päässä tyttösten tahmatassujen ulottumattomissa. ;)

   Poista
 3. Oi kun kaunis pitsikaitaliina! :) Mä ostelin just kans pitsiliinoja, mut tarkoitus olis käyttää niitä vaatteisiin somisteeksi.
  Pinterestiin en oo vielä uskaltanu perehtyä. Luulen, et uppoaisin sinne aivan täysin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin hyvä idea! Vaatteisiin en olekaan käyttänyt (lastenvaatteita lukuunottamatta). Haaveissa olis tehdä takki johon tulis pitsistä somistetta, mutta se on vielä ajatuksen asteella. Katsellaan sitten syksyllä.. :)

   Poista
 4. Ihana kaitaliina!! Täytyypä ryhtyä keräilemään :)
  Myös muut juttusi pitsiliinoista ovat söpöjä!

  VastaaPoista
 5. Kunnioitettavaa sinnikkyyttä pitsiliinojen keräilyssä. Tämä on todella näyttävä ja kaunis!

  Sait tunnustuksen: http://jennynkeskeneraiset.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos ja kumarrus! :)

   PS. Kyllä niitä saikin kuukausitolkulla haalia, huh sentään. Ja nyt on taas laatikko lähes tyhjä, snif!

   Poista
 6. Kiva kun saa jonkun idean toteutettua!

  VastaaPoista
 7. Hei, ihana idea tuo kaitaliina! <3 Ajattelin käyttää tulevassa hääkattauksessani (yhteensä 14 metriä pöytiä! :D ) ja kiinnostaisi tietää mitä kokoja nuo sinun pikkuliinat ovat? Lähinnä min ja max koot, etten tulisi turhaan haalineeksi nettikirppiksiltä turhan isoja tai pieniä :)

  terkuin Marjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Marjo! Pitsiliinat ovat kooltaan n. 10 cm - 30 cm. Riippuu paljon pöytien leveydestä ja pitsiliinakaitaliinan pituudesta minkä mittaisia saat joukkoon kauniisti upotettua. Voisin kuvitella että isossa kokonaisuudessa jopa 40 cm halkaisijaltaan oleva liina voisi toimia?

   Poista