Sivut

24.8.2012

FleecetakkiKun ensimmäisiä kertoja tutustuin blogimaailmaan vuosia sitten (taisi olla 2007, huh, onpa siitä aikaa!) seikkailemalla taitavien käsityöbloggareiden blogeissa, löysin Shelbyn. Ihastuin välittömästi teknisten vaatteiden kaavoihin ja kankaisiin joita oululainen yritys myy, ja päätin, että jonakin päivänä rohkenen kokeilla kyseisten vaatteiden ompelua minäkin.
Fleecetakin kaava on Shelbyn Andji, softshell- ja fleecetakeille suunnattu kaava. Kankaaksi pilkoin pari Ikean edullista fleecetorkkupeittoa (3,95e/kpl). Kankaan laatu ei liene päätä huimaava, mutta tällaiseksi kokeiluversioksi sopii vallan mainiosti! Ihanan pehmeä takki ainakin on, lämminkin.
Tein takin koossa 38, mutta totesin jo ennen takin valmistumista että seuraava versio saa olla kokoa pienempi. Seuraavaan versioon myös huppu tulee kokemaan pieniä muokkauksia koon ohella. Tykkään kuitenkin hurjasti takin mallista, kaava on mittapuullani lähes täydellinen! Ja minä tosiaan käytän työni luonteen vuoksi paljon teknisiä vaatteita, huppareita ym., joten vertailupohjaa toimiviin/ei-toimiviin valmisvaatteisiin on jonkin verran.Mikä parasta, kerrankin itse tehty vaate joka käy niin vapaalle kuin töihinkin!
Pieneksi piristykseksi applikoin kuvion takin rinnuksiin. Jaa että mitä se esittää?Löytyikö vastaus? ;)

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikki kunnia kaavalle, oon aivan ihastunut. :)

   Poista
 2. Tosi mukavan näköinen ja mahtuupa alle ainakin yks kerros vaatetta.
  Hieno applikointi muuten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta joo, hyvä pointti! En oo vielä(kään) oikein sisäistänyt saapuvaa syksyä.. :)

   Poista
 3. Hyvännäköinen takki ja ihanan pirteä väri syksyyn!

  VastaaPoista
 4. Ihanan pirteä ja hyvin istuva takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaava on ihanan ihana, oonko muistanut tarpeeksi kehua sitä? (Kuulostaa varmaan jo mainostamiselta, mutta ihan omasta ihastuksestani tästä intoilen.. =)

   Poista
 5. Hellou!
  Blogissani sinulle jotain :O)

  VastaaPoista
 6. Hieno! Ja istuu sinulle niin hyvin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takki on kuin hanska! =) Ja aika ihana päällä - vilttiin kääriytynyt tunne, ja kuitenkin käytännöllinen. Harmi, että kangas osoittaa hieman nukkaantumista jo nyt.

   Poista
 7. voi että,mun pitäisi tehdä myös itselleni fleecetakki. sinun on hieno .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy tuli liian nopeesti, nyt vaan takin ompeluun! :)

   Poista