Sivut

14.7.2012

TyynyliinamekkoKesän helpoin ja nopeatekoisin mekko on syntynyt! Kyseessä on siis ns. tyynyliinamekko (pillowcase dress), malli, jota paljon lapsille ommellaan. Tässä tapauksessa kuitenkin aikuisten koossa, mutta idea on pitkälti sama. Rinnan alle kietaisin nyörin tuomaan hieman muotoa mekkoseen ja helmaan ompelin frillan. Mekko saa näyttää huolettomalta, joten jätin tarkoituksella helman ja kädentiet huolittelematta. Kangas on trikoota, Eurokankaan palalaarista pari vuotta sitten haalittua, en ole aikaisemmin raaskinut leikata sitä. Kangas riitti just eikä melkein, jäljelle jäi vain pieniä suikaleita. Täydellistä kesäompelua - nopeaa, vaivatonta ja helppoa!

Muoks! Lisään tähän loppuun pienen kaavakuvan josta on helppo ottaa suuntaa omille mitoille. Kuvan mekko on kokoa S/M. Itse leikkasin kankaan sen riittävyyden (ja kierouden) mukaan, kangas oli n. 150 cm leveää ja kappale 80-90 cm korkea. Oman mekkoni etu- ja takakappaleen korkeus on siis vajaat 80 cm ja leveys leveimmästä kohdasta (helmasta) hieman alle 70 cm. Viisas ostaa kangasta hieman enemmän jotta nyörit saa täydeltä pituudelta leikattua, eikä frillakaan tarvitsisi koota kahdeksasta palasesta..
Vastaava ohje on julkaistu aiemmin ainakin '101-ideaa' -lehdessä, ja netistäkin variaatioita löytynee etsimällä pilvin pimein.

19 kommenttia:

 1. tää on kyllä mahtavan kaunis.

  VastaaPoista
 2. Onpas nätti! Ehkä tuollaisesta voisikin aloittaa itselle ompelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! On helppo ja nopea tehdä, ei kaadu ainakaan näpertelyn tuskaan tällainen mekkonen! :)

   Poista
 3. No enpäs olisi uskonut tyynyliinaksi!!
  Oletpa taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman nimi huijaa, tyynyliinasta on kankaan koko aika kaukana - pussilakana on lähempänä totuutta. :) Nimesin mekon alkuperäisen mallin, lasten tyynyliinamekkojen, mukaan.

   Poista
 4. Tosi ihanalta näyttää! Houkuttelisi kokeilla, mutta ei taitaisi olla mulle noin hyvin sopiva tuo malli. Ehkä, jos tekisi A-linjaisena ja erilaisen olkainratkaisun, jotka sopisi näille leveille hartioille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä on muuten kivoja variaatioita mm. Pinterestissä leveämmillä olkaimilla ja toppi/tunikamittaisina. Muokattavuudeltaan tällainen kaava on niin kiitollinen, että varmasti sullekin muotoutuisi passeli mekkonen. :)

   Poista
  2. Täytyypä käydä kurkkaamassa :) Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. aivan ihana. Toi värikin on mitä mahtavin!

  VastaaPoista
 6. voi kuinka nätti! melkein tekisi mieli kokeilla.... ehkä joskus uskaltaudun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltaudu vaan! Oot jo uskaltautunut kaikkea muutakin pientä ompelemaan, ei siinä tällainen mekko isoa poikkeusta oikeasti tee. Osaat kyllä! :)

   Poista
 7. Tää on ihana! Ja kiitos ohjeesta! Pitää laittaa muistiin ja mahdollisimman pian toteuttaa itselle =)

  VastaaPoista
 8. Kaunis ja vielä sievempi luonnossa ;)!

  VastaaPoista