Sivut

7.7.2012

Arkistointilipastosta lelujen kodiksi


Olin onnekas ja sain edellisen postauksen pienten apteekkarinlipastojen lisäksi isomman, 20-laatikkoisen vanhan arkistointilipaston itselleni kunnostettavaksi.
Pienten lipastojen tapaan tämäkin kaipasi kipeästi hiomakonetta ja maalisutia, eikä se alkuperäisessä olemuksessaan liioin kerännyt kehuja rakkaalta kanssaeläjältäni. Taisi miesparka olla ennemminkin kauhuissaan kun raahasin parikymmentäkiloisen, 47 cm korkean, 88 cm leveän ja 40 cm syvän möhkäleen makuuhuoneen nurkkaan seisomaan. Oma ajatus lipaston tulevaisuudesta oli kuitenkin kirkas - onneksi niin, sillä muutoin olisin ehkä luovuttanut työmäärän edessä. Työvaiheet ovat samat kuin apteekkarinlipastoissa, tällä kertaa vaihdoin kuitenkin maalisudin suosiolla telaan rungon isoja pintoja maalatessa.
Hahloihin leikkasin tapettien mallipaloista sopivat suikaleet (miten paljon näytepaloja omakotitaloa rakennettaessa nurkkiin kertyykään!) ja lopuksi lipasto sai pyörät alleen.Ei samaksi uskoisi, vai mitä? Lipaston loppusijoituspaikaksi tulee neitosten huone, lipaston päälle nukkekoti ja laatikoihin kaikki se pieni tavara jota leikeissä tarvitaan. Sopivasti hempeää mutta kuitenkin reipaslinjaista. Tykkään!

15 kommenttia:

 1. Voi ei, tosi ihana! Ja nuo pylrät taitaa olla kyllä ihan ehdottomat tuollaiselle möhkäleelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tuota kyllä muuten siirtele mihinkään! Tosin, toivotaan etteivät neitoset keksi työnnellä lipastoa edellään, vois sellainen ralli jättää kivat muistot lattiaan.. =)

   Poista
 2. Nää on tosi mukavia juttuja:) apteekkarin lipastot, vau, mistähän niitäkin oikein sais:)
  Hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lipastot taitavat olla kysyttyjä, tosi vähän kirppiksilläkään niitä näkee. Kävi tuuri että sattumalta sain nämä käsiini. :)

   Poista
 3. Aivan uskomattoman ihana lopputulos. Oon kade.

  VastaaPoista
 4. Oi mitä aarteidensäilytysaarteita oot käsiisi saanut, niin tämä kuin edellisessäkin postauksessa! Kelpais kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että tavarat pysyvätkin paikoillaan näissä! Allekirjoittanutkin kun on hieman laiska palauttamaan tavaroita oikeille paikoillaan, turha edes ihmetellä miksi jälkikasvukaan ei ole järjestelystä kovin innoissaan.. ;)

   Poista
 5. Näyttääpä tosi kivalta <3 Onko ollut myös toimiva? On vaikea kehitellä pitkäaikaista, sopivaa, kaunista ja toimivaa ratkaisu lasten lelujen ja tavaroiden säilytykseen... Tarpeet muuttuu lasten kasvaessa ja olisi tosi kiva, että ei tarvitsisi olla jatkuvasti kalustoa uusimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henni! Toimivuudesta en valitettavasti osaa vielä sanoa, lipasto odottaa lastenhuonetta valmistuvaksi joten tositoimiin se pääsee vasta loppuvuodesta. Toiveet on kyllä korkealla!

   Meillä on lapsuudenkodissa ollut tällainen samantyylinen lipasto veljellä tavaroiden säilyttimenä, ja muistelisin että se oli hyvinkin toimiva alakouluikäisestä aina siihen saakka kunnes veljeni muutti omaan talouteensa. Siksi itsekin rohkaistuin omilleni tämän tuunaamaan, jos vaikka toimisi yhtä hyvin eikä jäisi pienen hetken kalusteeksi. :)

   Poista
 6. Tykkään erityisesti noista tapeteista, antavat ihanat pastellin sävyt lipastoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja veivät samalla pölyisen arkistofiiliksen mennessään. :)

   Poista
 7. Kotomosta tänne tieni löysin :)
  Ihana tuo lipasto ja TODELLA onnistunut tuunaus!!

  VastaaPoista
 8. Kiva kun tuli Nipsu, tervetuloa! Lipasto on aika söpö, odotan kovasti että se pääsis tositoimiin! :)

  VastaaPoista
 9. Tuohan on aivan mielettömän hieno!! Pitää alkaa itsellekin tuollaista metsästämään, poitsun huoneeseen kun laatikostoa juuri kaipaisin ;)

  VastaaPoista